Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Halmstad-anfallaren slet av sitt korsband

Jesper Westerberg kan komma till spel i helgen. Foto: Lennart Månsson

MALMÖ. Halmstadanfallaren Shkodran Maholli drog av korsbandet igen på träning förra veckan – och opererades under onsdagen.

Samtidigt går Jesper Westerberg en kamp mot klockan för att bli frisk till lördagens match mot Mjällby.

– Han får intensiv behandling och testas på fredag, säger HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui till Kvällsposten.

Shkodran Maholli, som startade i Halmstads allsvenska premiär redan 2011, har inte haft någon tur med skador det senaste året. Den 21-årige anfallaren drog av korsbandet i höstas och har först de senaste veckorna börjat träna mer fullt ut med A-truppen igen.

Men i torsdags var oturen framme igen. I slutskedet av träningen vred Maholli till sitt tidigare skadade knä. En magnetröntgen gav inga hundraprocentiga svar på skadans omfattning. Därför genomfördes en titthålsundersökning under onsdagseftermiddagen. Den visade att korsbandet hade gått av igen, men inget annat var skadat i knäet. Under titthålsoperation satte man därför dit ett nytt korsband.

"Helt av"

– Det var helt av. Det positiva är att han var under rehabträning redan och det var bra att få operera dit ett nytt korsband direkt så att vi kan fortsätta rehaben. Det är klart att det är tråkigt, men han fortsätter på samma väg, säger HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui.

Normalt sett tar det cirka sex månader att komma tillbaka efter en korsbandsskada. Men Simon Bakkioui tror att Mahollis tidigare rehabperiod kommer hjälpa honom nu.

– Ja, för han är redan jättestark i benet.

Har en blödning

För Halmstads högerback Jesper Westerberg, som utgick skadad i senaste omgången, finns det hopp om att han ska kunna spela mot Mjällby på lördag. Beskedet från röntgen kom under onsdagen.

– Han har en liten blödning i baksida lår, i hinnan mellan musklerna. Han får intensiv behandling nu och kommer testas på fredag för att se om han kan vara med på lördag, avslutar Simon Bakkioui.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!