Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hallam: ”Surt att missa finalen”

Sam Hallam
Foto: JONAS LJUNGDAHL

Växjö Lakers var inte nära att vända CHL-semifinalen mot Sparta Prag.

Efter 0–4-förlusten är drömmen om säsongens första stora final krossad.

– Det är en besvikelse, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Växjö Lakers var piskat att vända ett 1–2-underläge i returen i CHL-semfinalen borta mot tjeckiska Sparta Prag.

I en jämn första period var det Prag som tog ledningen med 1–0. Växjö var nära att kvittera när Erik Josefsson rammade ribban i slutet av perioden, men närmare än så kom aldrig Växjö ett mål och förlorade till slut klart med 4–0.

– Vi startar rätt okej, kommer upp och får två powerplay men drar inte nytta av dem. Därefter tycker jag att Prag är bättre. De får energi av att döda utvisningarna och vi tappar lite efter det. Sen kämpar vi i tomma intet rakt igenom, säger Sam Hallam.

Brast offensivt

Josefssons ribbskott var Växjös bästa chans i en match där Växjö hade ett par powerplay, men där flera av de offensiva nyckelspelarna inte kom upp i sin normala nivå.

Det är också offensivt som Sam Hallam ser den största anledningen till semifinaluttåget.

– Jag tycker att vi har många skickliga spelare och över 120 minuter mot Sparta har de inte producerat en enda poäng. Vi har jättebra boxplay i både match ett och två. När serien står och väger gör vi det jättebra i numerärt underläge, men motsvarar inte det i numerärt överläge och det är egentligen det som inte ger oss chansen att komma in i matchen.

”Surt att missa finalen”

Hur surt är det att missa finalen när ni är så nära?

– Jag tycker det är surt. När vi har lagt så mycket tid på resor, matcher och förberedelser har vi utan att spela lysande hittat sätt att vinna och det är någonstans den viktigaste styrkan vi kan ha som lag och därför känns det som en besvikelse, säger Hallam som ser CHL-resan som en nyttig erfarenhet.

– Det är jäkligt nyttigt att komma ut och möta olika typer av motstånd och jag tror och hoppas att många av våra unga spelare som var med och får spela inför 12000 människor ger dem en erfarenhet de har nytta av längre fram.