Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

H65 missade sitt läge att skaka giganten

Jasmina Djapanovic var H65:s bäste målskytt med sina sju mål.
Foto: Carl Sandin

Läget var det perfekta.

Ett tröttkört Sävehof spelade match kvällen innan och H65 fick bästa tänkbara start, ledning 8-2.

Men det räckte ändå inte hela vägen och Sävehof fick fortsätta sitt segertåg.

– Man börjar bli lite trött på att vara nära men inte slå dem, säger Jasmina Djapanovic som var H65:s bäste målskytt med sina sju mål.

Det var ettan som mötte tvåan när de senaste årens gigant inom svensk damhandboll kom på besök till Bjurvikshallen på lördagen. Och H65 hade skrälläge. Sävehof spelade match så sent som kvällen innan och hemmalaget tog tidigt en stor ledning.

– Vi får en perfekt start, men sedan känns det som att man alltid kommer till ett läge sista kvarten där de är mer rutinerade, tuffare och gör lättare mål, säger Djapanovic.

Under fjolårssäsongen möttes lagen fem gånger. Sävehof vann samtliga drabbningar. Och det blev alltså förlust för H65 även i går, 26-31. Den 14 januari får H65 en ny chans till revansch.

– Det är bortamatch, men vi har helt klart en chans. Det gäller att vara med från början mot Sävehof, det var vi den här gången. Nu ska vi bara hålla i 60 minuter.