Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

H65 Höör till SM-final – Sävehofs svit bruten

Finaljubel hos H65 Höör, när finalplatsen blev kvar.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
H65 är tillbaka i SM-finalen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

I underläge med mindre än fem minuter kvar att spela ådrog sig H65 Höör två utvisningar – på 13 sekunder.

Trots det vände Skånelaget borta mot Sävehof och vann den femte och avgörande handbollssemifinalen.

– Ingen har slagit Sävehof i bäst av fem matcher på 15 år, säger H65-tränaren Ola Månsson till klubbens hemsida.

Därmed missar Sävehof finalen för första gången sedan 2005.

Den fem matcher långa semifinalserien mellan Sävehof och H65 Höör nådde sin kulmen i Partille under fredagen. Och det blev en spännande historia.

Hemmalaget Sävehof, med stjärnan Jamina Roberts tillbaka från avstängning, gjorde ett litet ryck i början av andra halvlek och hade en tremålsledning. Men Höör arbetade sig ikapp och med fem minuter kvar var det lika.

”Jag är så stolt över alla tjejer”

Strax efteråt tog Sävehof ledningen igen och ännu värre blev det för Höör när man ådrog sig två utvisningar på 13 sekunder, något som kunde ha dragit ner rullgardinen helt för gästerna. I stället lyckades Höör göra två mål samtidigt som Sävehof inte utnyttjade överläget.

– Vi vet att det inte är slut förrän matchen är slut. Jag är så stolt över alla tjejer, säger en tårögd Amelia Lundbäck till C More.

H65 Höör vann med 26–25 och 3–2 i matcher.

– Vi är inte ett gammalt lag. Alla tjejer här älskar att vinna mer än man hatar att förlora, det tror jag är viktigt. Att man vill ha den här känslan, säger Lundbäck.

”Ingen har slagit Sävehof i bäst av fem på 15 år”

I finalen väntar Skuru som besegrade Skara med 3–1 i matcher.

– Uppenbarligen var vi ett av de två bästa lagen det här året också, säger Höör-tränaren Ola Månsson till klubbens hemsida.

– Ingen har slagit Sävehof i bäst av fem matcher på 15 år. Att vi gör det nu... Match två var viktig för oss.

För Sävehof, som är regerande mästare, är det första gången sedan 2005 som man inte går till SM-final. Under den tiden har man bara förlorat två finaler, mot Skövde HF 2008 och H65 Höör 2017. Förra årets slutspel ställdes in på grund av coronapandemin.

SE FLER NYHETER: