Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gyllene Tider-profilen drog in 100 000 till HBK

Halmstads BK firar allsvenskt avancemang.
Foto: EMIL LANGVAD/TT

Halmstads BK är nykomlingar i Allsvenskan och det är många i och runt Halmstad som vill hjälpa laget inför återkomsten.

Supportern Micke Syd Andersson, till vardags trummis i Gyllene Tider, tog tillsammans med några andra kända HBK-supportrar saken i egna händer och startade en insamling. 

Kampanjen fick namnet ”HBKkompisar” och gick ut på att så många som möjligt skulle skänka 100 kronor och om man nådde minst 100 000 skulle loggan för ”HBKkompisar” tryckas på HBK:s matchtröjor i Allsvenskan.

Ett antal filmer där kända Halmstadsprofiler – Jörgen Persson, Sofia Arvidsson och Thomas Petersson – berättade om sina bästa HBK-minnen satte fart på kampanjen. Efter fem dagar var målet på 100.000 kronor nått.

– Jag kunde aldrig tro att det skulle gå så snabbt, konstaterar en nöjd Micke Syd Andersson som fick oväntad draghjälp från sin gamla vapendragare i Gyllene Tider, Per Gessle.

– Per är Halmstads störste Halmian så det är ju inte självklart att gå med i vår kampanj, men han messade och frågade hur man gjorde för att gå med. Det var ett bra kvitto på kampanjen och kan rivalernas supporters gå med så kan alla, säger Micke Syd och skrattar.

Initiativet hyllas

Nu när det initiala målet är nått tänker initiativtagarna fortsätta. Denna gång är siktet inställt på ungdomssektionen och att skänka pengar till familjer som kanske inte har råd att låta barnen spela fotboll.

– Vi har lyckats samla många HBK:are i vårt koncept ”HBKkompisar” och vi vill fortsätta göra bra saker med fotbollen och HBK i centrum, säger Micke Syd.

I HBK är man tacksamma över stödet.

– Jag trodde ärligt talat inte att det skulle gå så bra så snabbt. Det visar att det bubblar i Halmstad och att HBK betyder mycket. Jag hoppas att det blir bra uppslutning 1 april till premiären, klubbens ordförande Tony Karlsson.


Läs mer om allsvensk fotboll i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.