Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gunnarsdottir öppnar för återkomst till FCR

Sara Björk Gunnarsdottir gör sin sista match med FC Rosengård på torsdagen.Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Sara Björk Gunnarsdottir gör på torsdagen sin sista match med FC Rosengård.

I alla fall för den här gången.

– Man ska aldrig säga aldrig, säger den förra lagkaptenen om att en dag återvända.

Hon har spelat i FC Rosengård, eller LDB FC Malmö som klubben hette när hon kom till Sverige, i sex år.

Men i och med bortamatchen mot Eskilstuna tar det slut för den här gången.

– Det känns lite surrealistiskt att lämna Malmö. Det har varit så långt borta innan, men nu börjar det sjunka in. Jag har börjat packa och då blir det mer på riktigt, säger hon och fortsätter:

– Det känns lite konstigt. Nu vill jag bara avsluta på ett bra sätt.

När tidigare Champions League-vinnarna Wolfsburg ringde så var det svårt att säga nej.

– Det är min sjätte säsong och jag kände att jag behövde en ny miljö. Det är inte så att jag kände att jag inte utvecklas här, men jag behövde en ny utmaning. Då är det bara att testa något nytt, berättar Gunnarsdottir.

Kommer sakna vännerna

Hon har under sina år i klubben blivit nära vän med många av spelarna i laget. Bara Lina Nilsson har varit i klubben längre.

Kanske kommer hon att möta sina gamla lagkompisar om Wolfsburg och FC Rosengård så småningom lottas emot varandra i Champions League.

– Det hade varit kul att komma tillbaka till Malmö IP. Jag tror att jag skulle få ett bra mottagande, sedan tror jag att laget skulle spela ganska hårt mot mig.

Men hon utesluter inte heller att en dag återvända och på nytt dra på sig Rosengårdströjan.

– Det är inte omöjligt, jag har så många vänner här. Det är en fin klubb och en underbar stad. Man ska aldrig säga aldrig.

Vad kommer du att sakna mest?

– Jag kommer främst att sakna tjejerna i laget, de har varit så bra vänner och vi har haft så mycket kul tillsammans. Vi skrattar mycket, men vi kan också tala allvar, bråka och dela viktiga saker med varandra.

Här är vännerna Gunnarsdottir kommer att sakna:

Hanna Lundell, Rebecka Holm, Andrea Thorisson, Edina Filekovic, Linnea Svensson, Zecira Musovic, Amanda Ilestedt, Emma Berglund, Alexandra Riley, Anita Asante, Sara Björk Gunnarsdóttir, Iina Salmo, Nataša Andonova, Marta Viera da Silva, Lina Nilsson, Gaëlle Enganamouit, Lieke Martens, Hanna Persson, Ebba Wieder, Emma Pennsäter, Sofie Junge Pedersen, Ella Masar, Erin Mcleod, Sofia Lundgren