Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Granen var på mig – och Mellberg med”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Martin Olssons hälseneskada såg ut att sätta stopp för landslagsdrömmarna - men vänsterbacken är nu tillbaka i Blågult. 

Nu berättar HIF-försvararen om skadan, landslagscomebacken och framtiden i Helsingborgs IF, där han sitter på ett som kontrakt som går ut vid månadsskiftet. 

- Dyker det upp något intressant utomlands är jag intresserad, men jag kan också tänka mig att stanna, säger han. 

Martin Olssons hälseneskada var efterhängsen och efter att inte ha spelat på länge åkte han för drygt ett år sedan med på landslagets Januariturné för att komma i form. 

Då var en han nära en övergång till West Bromwich Albion i The Championship, men övergången gick i stöpet och han skrev i somras på ett korttidskontrakt i somras. Det förlängdes och efter att ha varit tillbaka i spel i allsvenskan för Helsingborg, där han spelat både mittback och ytterback, är ha nu också tillbaka i landslaget.

- Jag har tränat hårt för att komma hit. Det är kul att vara här just nu och jag har alltid haft en plan att komma med till EM-slutspelet.  Jag har varit motiverad hela tiden säger han. 

Skrev på i somras 

Olsson berättar att en klubb utomlands var prioritet nummer ett i somras, men efter att både Andreas Granqvist och Olof Mellberg legat på honom, blev det att han skrev på för HIF. 

- Tanken för först att jag skulle utomlands. Men Granen var på mig. Mellberg med och nu har jag spelat och gjort det bra. Jag känner mig stark och är glad över att vara med i landslaget igen, säger han.  

Kan lämna i oktober 

Kontraktet med Helsingborgs IF är bara skrivet oktober ut. Och kommer det ett bud utomlands är han inte främmande för att lämna allsvenskan. 

- Får jag något utomlands som lockar och jag vet att jag kommer att få speltid så är jag intresserad. Men jag trivs bra i Helsingborg och får mycket ansvar där, så det känns bra. 

- Det var ingen stress när jag förlängde senast och lär inte vara det nu heller. Jag fokuserar på matcherna med Helsingborg nu så får vi se vad som händer.