Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granen: ”Har visat mot topplag att vi kan vinna”

Andreas Granqvist har plågats av skador hela året.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Andreas Granqvist har plågats av skador hela året.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborg ligger sist i den allsvenska tabellen med tre omgångar kvar.

Andreas Granqvist har inte kunnat spela på hela året, men har en stark tro på att laget ska klara ut situationen.

– Vi ska ge det chansen hela vägen in och så hoppas vi att vi slutar på minst en kvalplats, säger han.

Andreas Granqvist är fortsatt skadad och vet inte när han är tillbaka på planen igen. Samtidigt ligger Helsingborg sist i den allsvenska tabellen, med två poäng upp till kvalplats - fem till säker mark. 

– Efterhand under säsongen har vi kommit upp till en helt okej nivå men inte fått med oss resultaten. Det är jobbigt att spela okej men inte få poäng, i det läget vi är nu spelar det ingen roll hur spelet ser ut bara vi får poäng, säger Granqvist.

Hur ser du på de tre sista matcherna?

– De sista tre matcherna är tuffa men samtidigt kanske det kan vara rätt så skönt att vara underdogs, det är ingen som förväntar sig att vi ska åka och ta tre poäng av Elfsborg, men jag har en stark tro på gruppen.

– Vi har visat mot topplagen att vi kan ta vinster, så det finns en tro i gruppen fortfarande att vi kan fixa det här. Vi ska ge det chansen hela vägen in och så hoppas vi att vi slutar på minst en kvalplats. 

Andreas Granqvist har tvingats följa sitt HIF från sidan under årets allsvenska säsong. Som på bilden, borta mot Malmö FF.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

”Brinner för Helsingborgs IF”

Granqvist har som sagt inte kunnat hjälpa Helsingborg på planen den här säsongen, och det är fortfarande oklart om han kommer att kunna spela någon av de återstående matcherna mot Elfsborg, Falkenberg och Norrköping.

Utöver sin rehab har han i stället fokuserat på andra saker som rör klubben de senaste veckorna.

– Jag har satt mig in i stora grejer som rör strukturen och ekonomin och strategin framåt, hur jag vill jobba i den sportsliga verksamheten. Jag har skaffat mig ett hyfsat grepp om vad jag vill förändra och vad jag vill utveckla. 

Du har sagt att du fortfarande tycker att det är kul att spela fotboll och att det är det du vill göra kontraktet ut, hur kul tycker du att de andra grejerna är? 

– Det är jätteskoj, jag tycker det är fantastiskt roligt att bygga ett lag och en organisation där alla drar åt samma håll och brinner för det vi ska göra i Helsingborgs IF. Det gäller att få med alla på resan när vi väl sätter den på plats och jag ser fram emot den dagen när jag kan gå in helhjärtat i det. 

– Många känner nog en liten oro över vad som ska hända efter karriären, men det är en trygghet för mig så klart. Jag hade kunnat sätta mig på soffan, men det vill jag inte göra, jag vill jobba med någonting som jag brinner för och det är Helsingborgs IF.

SE MER: Bakom kulisserna under Sveriges Nations League-äventyr