Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nordea Masters flyttas bort från Barsebäck

Henrik Stenson på Nordea Masters. Foto: EMIL LANGVAD / TT NYHETSBYRÅN

Ryktet har cirkulerat en tid och nu är det officiellt: Den svenska Europatourtävlingen i golf, Nordea Masters, flyttar från Barsebäck till Göteborg och Hills-banan från och med nästa år.

"Göteborg med omnejd har inte stått som arrangör sedan 1996 och Hills Golf & Sports Club blev därför ett naturligt val för oss, särskilt som banan spelstrategiskt utmanar även elitgolfarna", säger Claes Nilsson, turneringsdirektör för Nordea Masters, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är det bestämt att tävlingen även gör en tidsflytt, och kommer nu att spelas 16–19 augusti i stället för i början av juni som det har varit de senaste åren. Det innebär att den avgörs veckan efter årets sista major, PGA-mästerskapet.

Kalenderflytten har efterlysts av spelarna själva. Bland annat har engelsmannen Lee Westwood, som vunnit tävlingen tre gånger (1996, 2000 och 2012), tyckt att det är för tidigt med en Europatourtävling i Sverige under försommaren.

I år vanns tävlingen av den 20-årige italienaren Renato Paratore, som därmed blev tävlingens yngsta segrare genom tiderna.