Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nordea Masters flyttas bort från Barsebäck

Henrik Stenson på Nordea Masters.Foto: EMIL LANGVAD / TT NYHETSBYRÅN

Ryktet har cirkulerat en tid och nu är det officiellt: Den svenska Europatourtävlingen i golf, Nordea Masters, flyttar från Barsebäck till Göteborg och Hills-banan från och med nästa år.

"Göteborg med omnejd har inte stått som arrangör sedan 1996 och Hills Golf & Sports Club blev därför ett naturligt val för oss, särskilt som banan spelstrategiskt utmanar även elitgolfarna", säger Claes Nilsson, turneringsdirektör för Nordea Masters, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är det bestämt att tävlingen även gör en tidsflytt, och kommer nu att spelas 16–19 augusti i stället för i början av juni som det har varit de senaste åren. Det innebär att den avgörs veckan efter årets sista major, PGA-mästerskapet.

Kalenderflytten har efterlysts av spelarna själva. Bland annat har engelsmannen Lee Westwood, som vunnit tävlingen tre gånger (1996, 2000 och 2012), tyckt att det är för tidigt med en Europatourtävling i Sverige under försommaren.

I år vanns tävlingen av den 20-årige italienaren Renato Paratore, som därmed blev tävlingens yngsta segrare genom tiderna.