Malmö FF tippas som SM-vinnare 2+17.Malmö FF tippas som SM-vinnare 2+17.
Malmö FF tippas som SM-vinnare 2+17.
Rosenberg på plats i Uppsala med Lennart Johanssons pokal.Rosenberg på plats i Uppsala med Lennart Johanssons pokal.
Rosenberg på plats i Uppsala med Lennart Johanssons pokal.

Glasklara beskedet – guld till Malmö FF 2017

Publicerad

Så väl experterna som folket är eniga.

Det blir SM-guld för Malmö FF 2017.

Den årliga allsvenska upptaktsträffen arrangeras i Uppsala under måndagen.

Och när så väl folket som experterna fick tippa utgången av årets allsvenska så blev svaret om vem som kommer att vinna SM-guld det samma:

Malmö FF.

Allmänheten hade fått lämna sina röster vi Twitter medan experterna röstade via mentometrar på plats i Uppsala. 

MFF dunderfavoriter

Och Malmö FF utsågs inte bara till favoriter, utan till dunderfavoriter.

MFF fick mer än dubbelt så många röster från experter och medierepresentanter på plats i Uppsala än det lag som fick näst mest röster.

Malmö FF tippades som svenska mästare av 43,2 procent av rösterna medan tvåan AIK fick 17,1 procent.

– Vi har en annorlunda försäsong utan tävlingsspel i svenska cupen så det är svårt att säga exakt var vi står, men det känns bra, säger MFF:s lagkapten Markus Rosenberg på plats i Uppsala. 

Och Rosenberg tycker att Malmö ser ännu bättre ut i år än man gjorde i fjol.

– De flesta spelarna är kvar och vi har fått ännu mer tid tillsammans. Det talar för oss.

Klassikermöte

Trea i allsvenska tippades IFK Norrköping följt av IFK Göteborg, Elfsborg och Kalmar.

Malmö FF har en träningsmatch kvar innan allsvenskan drar i gång nästa helg. Nu på torsdag tar MFF emot den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna hemma på Swedbank stadion 16.00. Sedan väntar en sista träningsvecka innan seriepremiären borta mot IFK Göteborg i ett klassikermöte.

Malmö FF:s första hemmamatch i allsvenskan spelas mot GIF Sundsvall tisdagen den 11:e april 18.30. Den tidigare avsparkstiden beror på att det krävts dispens från Uefa att få spela samma dag som Champions Leagues kvartsfinaler och matcherna inte får krocka.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag