Foto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson

Glädjebeskedet: Ljus i Ilestedts skadetunnel

Publicerad

Äntligen är det ljus i Amanda Ilestedts skadetunnel.

Frånvaron har kantats av frågetecken, men nu har en veckas rehabiliteringsvistelse i Stockholm gjort susen för ryggen.

– Det är första gången på nästan fyra månader jag kan böja mig mot golvet på nästan fyra månader, säger en glad Ilestedt till Kvällsposten.

Kvällsposten har flera gånger tidigare rapporterat om landslagsbacken Amanda Ilestedts mystiska ryggproblem.

I en öppenhjärtig intervju berättade Rosengårdsstjärnan om skadan.

Då man under en längre tid inte ens kunde komma fram till vad som var fel beslutade sig Ilestedt för att ta saken i egna händer. På rekommendation från kusinerna Oliver och Kevin Ekman-Larsson kontaktade Amanda Roslagskliniken i Täby utanför Stockholm.

Där har hon nu befunnit sig knappt två veckor.

– Tanken var att jag redan skulle vara tillbaka i Malmö. Men det har förlängts, skadan har tagit tid att få ordning på, säger hon och berättar att man äntligen fått bukt med vad det rör sig om.

– Det är många faktorer som spelat in.

Hoppas på Champions League

Mycket har haft att göra med formen på Ilesteds ryggrad. Den har varit för kompakt, kotorna har tryckts ihop. Det har blivit svullet och irriterat. Utöver det så har också Ilestedt på framsidan varit spänd i sina djupa magmuskler vilket lett till orörlighet i ryggen.

Ja, som ni förstår är det lite av "många bäckar små".

Under sin vistelse i Stockholm har Ilestedt dagligen behandlats med likström för att ta ned svullnaden samt rehabtränat med hjälp av landslagets sjukgymnast Annica Näsmark.

– Det är svårt att säga när jag kan träna fotboll fullt ut. Men det ser äntligen bra ut. Sedan är det klart att jag, även om jag väldigt gärna skulle vilja, inte kan kasta mig rakt ut i hårdträning direkt.

– Jag kommer successivt öka belastningen. Men jag hoppas så klart fortfarande kunna spela när det är Champions League.

På tisdag hoppas hon för första gången på länge träna med laget igen.

– Det är skönt att inte längre behöva gå in ingenmansland.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag