Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glädjebeskedet: Ljus i Ilestedts skadetunnel

Foto: Petter Arvidson

Äntligen är det ljus i Amanda Ilestedts skadetunnel.

Frånvaron har kantats av frågetecken, men nu har en veckas rehabiliteringsvistelse i Stockholm gjort susen för ryggen.

– Det är första gången på nästan fyra månader jag kan böja mig mot golvet på nästan fyra månader, säger en glad Ilestedt till Kvällsposten.

Kvällsposten har flera gånger tidigare rapporterat om landslagsbacken Amanda Ilestedts mystiska ryggproblem.

I en öppenhjärtig intervju berättade Rosengårdsstjärnan om skadan.

Då man under en längre tid inte ens kunde komma fram till vad som var fel beslutade sig Ilestedt för att ta saken i egna händer. På rekommendation från kusinerna Oliver och Kevin Ekman-Larsson kontaktade Amanda Roslagskliniken i Täby utanför Stockholm.

Där har hon nu befunnit sig knappt två veckor.

– Tanken var att jag redan skulle vara tillbaka i Malmö. Men det har förlängts, skadan har tagit tid att få ordning på, säger hon och berättar att man äntligen fått bukt med vad det rör sig om.

– Det är många faktorer som spelat in.

Hoppas på Champions League

Mycket har haft att göra med formen på Ilesteds ryggrad. Den har varit för kompakt, kotorna har tryckts ihop. Det har blivit svullet och irriterat. Utöver det så har också Ilestedt på framsidan varit spänd i sina djupa magmuskler vilket lett till orörlighet i ryggen.

Ja, som ni förstår är det lite av "många bäckar små".

Under sin vistelse i Stockholm har Ilestedt dagligen behandlats med likström för att ta ned svullnaden samt rehabtränat med hjälp av landslagets sjukgymnast Annica Näsmark.

– Det är svårt att säga när jag kan träna fotboll fullt ut. Men det ser äntligen bra ut. Sedan är det klart att jag, även om jag väldigt gärna skulle vilja, inte kan kasta mig rakt ut i hårdträning direkt.

– Jag kommer successivt öka belastningen. Men jag hoppas så klart fortfarande kunna spela när det är Champions League.

På tisdag hoppas hon för första gången på länge träna med laget igen.

– Det är skönt att inte längre behöva gå in ingenmansland.

FAKTA

Så startar Rosengård i cupen i kväll

Zecira Musovic – Lina Nilsson, Anita Asante, Emma Björklund, Ella Masar – Marta, Ebba Wieder, Sara Björk Gunnarsdottir, Lieke Martens – Natasha Andonova, Lina Salmi