Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet för Johanna Larsson

Johanna Larsson får åka till OS.
Foto: Tomas Leprince
Foto: Christophe Petit Tesson / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sverigeettan Johanna Larsson missade OS i London.

I dag fick hon beskedet att hon får åka till OS i Rio.

– Det känns fantastiskt kul, säger Larsson till Helsingborgs Dagblad.

För fyra år sedan missade Johanna Larsson OS i London när hon tappade i ranking.

I vår har hon balanserat på och kämpat för att klara OS-gränsen och i dag fick hon beskedet av SOK att hon får en OS-biljett.

– Jag fick höra i morse att jag skulle bli klar för OS. Det är naturligtvis jätteroligt men det känns som att jag vill se det på papper innan jag ropar hej. Det är många gånger man har tagit ut segern i förskott och så har det blivit något annat. Men klarar jag cutten som det lutar åt just nu, kommer jag att få åka, och det känns fantastiskt kul, säger hon till Helsingborgs Dagblad.

Larsson: "Enorm press"

Johanna Larsson, som åkte ut i andra omgången i Franska Öppna i singel och är rankad 62:a i världen, erkänner att jakten på OS har tyngt henne, men att hon nu kan andas ut lite.

– Det har varit en enorm press på mig att klara OS-cutten och nu känns det rätt så skönt att jag inte kan göra mer. Jag kan börja spela för mig själv igen, lite mer avslappnat, säger Larsson, som är framme i kvartsfinal i dubbel i Paris tillsammans med Kiki Bertens.