Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Får följa med på träningslägret

Halmstads nyförvärv Nikolai Alho efter sin debut tillsammans med provspelaren Andre NtambueFoto: Fredrik Jonsson
Halmstads japanske anfallare Kosuke Kinoshita gjorde sitt första mål i klubben mot Öster.Foto: Fredrik Jonsson

Från belgiska tredjeligan till allsvenskan?

Halmstads provspelande anfallare Andre Ntambue gjorde mål mot Öster – och spelade till sig en plats på HBK:s träningsläger till Spanien.

– Jag är väldigt glad. Jag hörde innan matchen att om jag gjorde det bra så skulle jag få följa med till Spanien, säger holländaren.

Allsvenska nykomlingen Halmstads BK vann med 2–0 över superettannykomlingen Öster på fredagskvällen.

Och det var två nya ansikten som fixade segern.

Japanske anfallaren Kosuke Kinoshita satte snyggt 1–0 i 24:e minuten efter en fin framspelning av Alexander Henningsson.

Halmstad dominerade första halvlek. Efter paus blev spelet ryckigare med flera byten i båda lagen. Men HBK gjorde även 2–0 när provspelande anfallaren Andre Ntambue, som ersatte Kinoshita i 56:e minuten, tog vara på en retur och bombade in bollen i mål.

– Han var bra och bra att få göra mål. Han är pigg, sökande, har explosivitet och vill mycket, säger HBK-tränaren Jan Jönsson.

”Hoppas få kontrakt här”

Den 24-årige holländaren, som närmast kommer från den belgiska tredjeligan, skulle egentligen bara tränat med klubben i onsdags förutsättningslöst. Men han imponerade så pass att han fick visa upp sig även mot Öster. Och efter matchen meddelade Jan Jönsson att Ntambue av allt att döma får följa med när HBK åker på träningsläger till Spanien nästa vecka.

– Ja, det kan vara aktuellt. Jag ska prata med honom, säger Jönsson.

– Det känns väldigt bra. Det känns bra i gruppen också. Det är som att vi känner varann sen länge, säger den snabbe anfallaren glatt.

Hur ser du på chansen att spela till dig ett kontrakt?

– Jag hoppas att jag får ett kontrakt här. Jag måste ta till mig det taktiska hur de vill spela och göra det de säger till mig. Men med mina kvaliteter och hårt jobb tror jag att jag kan överraska dem, säger 24-åringen som är fostrad i Feyenoord.

Kontraktet snart påskrivet

22-årige japanen Kosuke Kinoshita var nöjd med att få sätta sitt första mål i sin andra match.

– Första halvlek var vi kompakta och aggressiva som vi tränat på. Det var en bra pass från "Alex" (Alexander Henningsson) och det var enkelt för mig att göra mål med en touch.

Kinoshita fick sin tid i tyska Freiburg förstörd av skador och kommer senast från FC Homburg i tyska fjärdeligan. Hans övergång till HBK har dragit ut på tiden på grund av pappersarbete, men efter helgen kommer han skriva på ett ettårskontrakt med Halmstad.

– Min agent är i Japan och behöver papprena på engelska också. Men allting är bra, jag kommer skriva på nästa vecka. Ett år tror jag, säger han lugnt.

– I Tyskland hade jag mycket skador och det var svårt för mig. Jag behövde starta om i en ny klubb och Sverige är ett bra steg upp för mig.

 

Läs mer om sydsvensk fotboll i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.