Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gessle bakom nya VM-låten

Per Gessle har sjungit in nya VM-låten.
Foto: (C) MATTIAS ERICSSON / (C) MATTIAS ERICSSON/STELLA PICT STELLA PICTURES
VM-ambassadören Jörgen Persson.
Foto: XINHUA / STELLA PICTURES HOTOSHOT

Per Gessle gör den nya VM-låten – till bordtennis-VM i Halmstad.

Låten heter Name you beautiful och framförs tillsammans med Helena Josefsson.

– När jag fick förfrågan att skriva den officiella sången för turneringen så fanns det ingen tvekan, säger Gessle i ett pressmeddelande.

För sajten berättar Gessle att han skrev låten tillsammans med några andra Halmstadbor, killarna i Galavant (Sebastian Atas och Victor Sjöström).

– Deras superduktiga kompis Viktor Broberg var också med på ett hörn. Vi hade hur kul som helst, säger Gessle och beskriver låten som en stenhård smash mot backhandsidan.

Stort pingisintresse

Gessle själv är lite av en bordtennisfanatiker.

– Mitt första pingisminne är Mini-Stellan (Bengtsson, världsmästare 1971). Han var inte bara en fantastisk spelare, han samlade dessutom på skivor. Jag kommer också ihåg hur coolt det var med SOC-turneringen i gamla Sporthallen i Halmstad för tusen år sedan. Jag var där och fick Bengt Grives autograf. Bara en sån sak, säger Per Gessle.

VM-låten kommer för första gången att spelas inför publik när Sverige EM-kvalar mot Danmark i Halmstad Arena den 27 februari.