Foto: Per KarlssonFoto: Per Karlsson
 Foto: Per Karlsson
Foto: Petter ArvidsonFoto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson

Gaelle Enganamouit klar för Rosengård

Publicerad

Kvällspostens avslöjande är nu officiellt.…

Den allsvenskan skyttedrottningen Gaelle Enganamouit, 23, är klar för de svenska mästarna FC Rosengård.

– Det stämmer, hon är klar för två år i FC Rosengård, bekräftar Therese Sjögran, sportchef i klubben för Kvällsposten.

Gaelle Enganamouit gjorde en suverän säsong för Eskilstuna United DFF den gångna säsongen. Med 18 gjorda mål vann kamerunskan skytteligan i Damallsvenskan. Dessutom var hennes klubb Eskilstuna nära att vinna serien. FC Rosengård vann serien i stället och nu är Enganamouit även klar för de svenska mästarna med start den 1 januari 2016.

Något som Kvällsposten avslöjade redan den 6 oktober.

Det här bekräftar i dag Therese Sjögran, sportchef i FC Rosengård till Kvällsposten.

Varför just Enganamouit ?

– Det är en forwardstyp som vi lite har saknat sedan Anja Mittag försvann. Gaelle är en target som är bra i boxen och som producerat mycket mål under året som gått. En jättebra spelare, vi är förstås glada över att hon kom hit.

Tung värvning

Värvningen av Enganamouit visar att FC Rosengård har en stor maktposition inom svensk damfotboll som kan plocka bra spelare från de konkurrerande klubbarna i Damallsvenskan. I klubbens satsning att utmana lagen i Europatoppen blir anfallerskan en viktig ingrediens menar sportchefen.

– Hon blir jätteviktig till nästa års matcher, det är ett steg i den riktning som klubben vill gå. Tar vi oss vidare i Champions League så väntar antagligen ett riktigt tufft lag i mars. Vi lär behöva henne då, säger Sjögran.

Målsättning att nå minst semifinal

I Champions League-spelet satsar klubben på att ta sig förbi en kvartsfinal. Första hindret på den resan är att besegra Verona, något som Sjögran hoppas på.

För att vara med och slåss om de ädlaste platserna i turneringen och till och med nå finalen som i år spelas på Stadio Città del Tricolore, i italienska Reggio Emilia tror Sjögran att det krävs lite tur med lottningen. De tre senaste säsongerna har det blivit respass för FC Rosengård redan i kvartsfinalen, samtliga gånger har man då ställts mot tufft motstånd.

– Allt handlar om lottningen egentligen, där har vi haft lite otur. Vi har ställts mot Wolfsburg, Lyon och sen Wolfsburg igen de senaste tre Champions League-äventyren, säger sportchefen och fortsätter.

– Får vi en lite lättare lottning nu så har vi absolut chansen att gå längre än så. Först och främst ska vi ta oss vidare i matchen mot Verona. Det är vårt huvudfokus.

Har ni en spelartrupp som kan ta er hela vägen i Champions League?

– Mja, truppen är inte riktigt klar än men absolut. Kan vi få de spelare vi vill ha så har vi en bra möjlighet, det tycker jag, säger en försiktigt optimistisk Therese Sjögran.

 

Wiktor Richardson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag