Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyra av fem MFF-mittbackar skadade inför stormatchen

Foto: BJÖRN LINDGREN/TT
Foto: PETTER ARVIDSON

En är sjuk, en dras med en eventuell hjärnskakning, en har vadproblem och en är långtidsskadad.

När Malmö FF tränade på onsdagen var Felipe Carvalho A-truppens enda friska mittback.

– Vi hoppas ha alla med till Djurgårdsmatchen, säger MFF:s sjukgymnast Jesper Robertsson.

När Malmö FF, efter en medioker insats borta mot IFK Göteborg i premiären, gick över till spel med tre mittbackar hemma mot Sundsvall så lyfte Magnus Pehrssons lagbygge.

MFF spelade sin bästa fotboll under den nya tränaren, vann med 2–0 och följde upp det med 3–0 borta mot Halmstad i söndags.

Men just nu är det en sargad backbesättning Magnus Pehrsson förfogar över.

Hyfsat god prognos

Behrang Safari missade matchen i söndags och är fortfarande inte i full träning. Lasse Nielsen fick stora problem mot Halmstad efter en smäll mot huvudet för andra matchen i rad och följer nu en så kallad hjärntrappa där ökad fysisk belastning inte får leda till huvudvärk. Franz Brorsson blev sjuk på tisdagen. Lägg därtill att Rasmus Bengtsson är långtidsskadad och den enda mittbacken med A-kontrakt som är fullt frisk är Felipe Carvalho som inte ens platsade i truppen mot Sundsvall.

För Malmö FF:s del är det en lycklig omständighet att nästa match är fem dagar bort.

– Det talar för oss på den punkten. Jag hoppas att de allihop kan vara tillbaka i full träning i helgen, säger Magnus Pehrsson.

Lasse Nielsens utveckling på hjärntrappan går som planerat, Behrang Safari kan i bästa fall vara i träning redan på torsdagen medan det är lite mer ovisst med Franz Brorsson. 

– Han blev sjuk i går (tisdag) så där får vi avvakta lite till och se, säger Magnus Pehrsson.

Positivt för Malmö FF är dock att Jo Inge Berget är klar för spel mot Djurgården.