Foto: BJÖRN LINDGREN/TTFoto: BJÖRN LINDGREN/TT
 Foto: BJÖRN LINDGREN/TT
Foto: PETTER ARVIDSONFoto: PETTER ARVIDSON
 Foto: PETTER ARVIDSON

Fyra av fem MFF-mittbackar skadade inför stormatchen

Publicerad

En är sjuk, en dras med en eventuell hjärnskakning, en har vadproblem och en är långtidsskadad.

När Malmö FF tränade på onsdagen var Felipe Carvalho A-truppens enda friska mittback.

– Vi hoppas ha alla med till Djurgårdsmatchen, säger MFF:s sjukgymnast Jesper Robertsson.

När Malmö FF, efter en medioker insats borta mot IFK Göteborg i premiären, gick över till spel med tre mittbackar hemma mot Sundsvall så lyfte Magnus Pehrssons lagbygge.

MFF spelade sin bästa fotboll under den nya tränaren, vann med 2–0 och följde upp det med 3–0 borta mot Halmstad i söndags.

Men just nu är det en sargad backbesättning Magnus Pehrsson förfogar över.

Hyfsat god prognos

Behrang Safari missade matchen i söndags och är fortfarande inte i full träning. Lasse Nielsen fick stora problem mot Halmstad efter en smäll mot huvudet för andra matchen i rad och följer nu en så kallad hjärntrappa där ökad fysisk belastning inte får leda till huvudvärk. Franz Brorsson blev sjuk på tisdagen. Lägg därtill att Rasmus Bengtsson är långtidsskadad och den enda mittbacken med A-kontrakt som är fullt frisk är Felipe Carvalho som inte ens platsade i truppen mot Sundsvall.

För Malmö FF:s del är det en lycklig omständighet att nästa match är fem dagar bort.

– Det talar för oss på den punkten. Jag hoppas att de allihop kan vara tillbaka i full träning i helgen, säger Magnus Pehrsson.

Lasse Nielsens utveckling på hjärntrappan går som planerat, Behrang Safari kan i bästa fall vara i träning redan på torsdagen medan det är lite mer ovisst med Franz Brorsson. 

– Han blev sjuk i går (tisdag) så där får vi avvakta lite till och se, säger Magnus Pehrsson.

Positivt för Malmö FF är dock att Jo Inge Berget är klar för spel mot Djurgården.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag