Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fult överfall i Malmös match – mot Mora IK

Malmö jagar en plats i SHL-kvalet.

Då sänkte David Liffiton Robin Johansson med en armbåge.

– Det är en onödig utvisning av Liffiton, säger Viasats expert Erik Granqvist.

Malmö är i ett prekärt läge i slutspelsserien. Även om de hämtade sig från chockstarten där Mora tog ledningen redan efter 21 sekunder och kunde kvittera genom Nils Andersson som hittade rätt.

Men i jakten på ett ledningsmål som skulle skjuta in Malmö på en topp treplacering blev den hårdföre backen David Liffition lite väl ivrig i mitten av den andra perioden.

Armbåge i ansiktet

När Robin Johansson avancerade längs sargen i Malmözonen kom Liffitin och satte in en tackling på Moraspelaren. Problemet var bara att armarna var högt uppe från Liffiton vars ena armbåge träfade Johansson i huvudet som blev liggandes ett tag innan han med stor möda tog sig in i spelarbåset och sedan ut i omklädningsrummet.

– Det är armarna högt upp och händerna höga. Höger armbåge är uppe lite i ansiktet också. Det är en onödig utvisning av Liffiton, som är en hård spelare. Håll nere händerna, säger Viasats expert Erik Granqvist.

Malmö tog ledningen

Kort efter Liffitons armbåge kunde Malmö ta ledningen genom Fabian Brunnström som prickade rätt bakom Dan Bakala i Moramålet. Ett mål som gjorde att Malmö tog sig upp på tredjeplatsen, en plats de behöll efter stor dramatik. En plats som gör att Malmö tar plats i direktkvalet till SHL.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!