Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Frustrerad – domarna kan inte regelboken"

Foto: C More.
Foto: Emil Langvad / Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Emil Langvad / Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Gårdagens avgörande match mellan Malmö Redhawks och Växjö Lakers ledde till stark kritik mot domarteamet.

Nu har C More-experten Niklas Wikegård gett sig in i debatten.

– Man blir frustrerad över att domarna inte kan regelboken, säger Wikegård på Instagram. 

Malmö Redhawks vann med 2-1 på hemmaplan och säkrade därmed en plats i semifinalen. Ett skrällresultat – och inte ett okontroversiellt sådant.

Med 15 sekunder kvar att spela flyttade Malmö Redhawks-spelaren Stefan Warg målburen och åkte på en två minuter lång utvisning. Men enligt regelboken skulle Växjö ha tilldömts en straff, menar bland andra Växjös assisterande tränare Fredrik Hellgren.

– Hur fan är det möjligt att inte blåsa straff där när Warg flyttar buren?, sa Hellgren efter matchen.

C Mores expert Niklas Wikegård gör en egen tolkning av situationen. Han menar att Warg blev crosscheckad in i målburen av Växjö-spelaren Dennis Everberg och därför borde ha undkommit bestraffning.


LÄS MER: "Zäta" hyllas stort efter bilderna: "Riktig kapten"


Wikegård går emot Växjö

– När man väl tar det dåliga beslutet ska det vara straff också. Så det är bra att det blev som det blev. Men man blir frustrerad över att domarna inte kan regelboken, säger Wikegård via sitt Instagram-konto. 

– Det är väldigt jävla virrigt, tycker jag.

Efter matchen erkände domaren Linus Öhlund att Växjö borde ha fått en straff i slutsekunderna.

– Vi har gjort en prakttavla. Just nu känns det förjävligt, för det är en situation som vi sumpar, sa Öhlund.LÄS MER: Växjö hotas av spelarflykt efter slutspelsuttåget

Warg anmäld

I morse kom beskedet att SHL:s situationsrum valt att anmäla Warg till Disciplinnämnden – för en annan händelse. Så här löd motiveringen:

"I början av den tredje perioden så kommer Stefan Warg och Växjös spelare Dennis Everberg ner mot målvakten som blockerat pucken. Warg börjar med att sätta upp höger arm framför Everberg och sedan sveper han undan benet på Everberg som åker i isen utan att kunna skydda sig", står det i situationsrummets utlåtande.