Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya jobbet: ”Många som inte kommer att tro mig”

Programledaren blir starstrucked på scenen när Bengtsson kliver upp
Angelica BengtssonFoto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Angelica Bengtsson vid inomhus-EM 2017Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Friidrottsgalan 2019.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

OS ställdes in – då sökte stavhoppstjärnan Angelica Bengtsson jobb via Kvällsposten.

Nu har hon fått napp.

Uppdraget blir att glädjechocka folk via telefon.

– Det ska bli väldigt roligt, säger Bengtsson.

När beskedet att OS 2020 sköts upp berättade Angelica Bengtsson öppet om sina känslor.

– När mitt stora mål försvann blev det som att mattan under fötterna drogs undan. Det var jättesvårt att motivera sig. Nu är det dessutom ganska grisig träning, jag är nära att spy på träningarna, och då är det inte kul när man inte ens har ett mål eller anledning till att träna, sa stavhopparen för drygt två veckor sedan.

Utöver att förlora sina sportsliga uppdrag gick Angelica Bengtsson också miste om större delen av sina intäkter.

Prispengar från tävlingar utgör vanligtvis viktiga pengar för den svenska stavhoppsstjärnan som slog svenskt rekord i fjol, slutade sexa på VM och var ett svenskt medaljhopp inför OS i Tokyo.

Från stavhoppstjärna – till trafikvakt?

För Kvällsposten avslöjade Bengtsson att hon gett sig ut på arbetsmarknaden, sökt jobb bland annat som trafikvakt och gick och väntade på besked.

– Jag tog ett uppehåll från mina studier för att kunna satsa på OS så jag har verkligen inget att göra, sa Angelica Bengtsson då

Något jobb som trafikvakt blir det nu inte.

Men napp har det blivit.

I sommar kommer de svenska som blir miljonärer på Svenska spels turspel, exempelvis Lotto och Joker, att bli uppringda och får glädjebesked av...

Angelica Bengtsson.

– Det ska bli väldigt roligt att höra vinnarnas reaktioner och historierna bakom vinsterna, säger Bengtsson till svenskaspel.se.

Bengtsson ”som klippt och skuren för jobbet”

Det var efter att Bengtsson berättat i Kvällsposten om att hon sökte sommarjobb som hon kontaktades av sin nya arbetsgivare.

– Vi ville så klart se om det fanns något hos oss som hon kunde hjälpa till med, och efter lite funderande kom vi fram till att hon är som klippt och skuren för jobbet som vinnarkommunikatör, säger Joakim Mörnefält, kommunikationsdirektör på Svenska Spel. 

Bengtsson ser fram emot sitt nya jobb.

– Jag tror att det är många som inte kommer tro mig. Mest på grund av att beskedet som sådant är osannolikt, men också lite för att det är jag som ringer. Men jag hoppas att folk kommer förstå att det är på riktigt nu när vi går ut med att det är jag som kommer att ringa.

Parallellt med nya jobbet går jakten på en OS-medalj 2021 vidare.

– Planen är att komma tillbaka till OS nästa år med glädje och börja med den förberedelsen i höst. Men jag ska ändå träna mycket i sommar, dock på ett annat sätt just för att ladda om, säger Bengtsson till Svenska spel.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.