Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fina hyllningen till Hans Lagerqvist

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: JAN E CARLSSON / DN

Hans Lagerqvist har avlidit efter en tids sjukdom.

Nu stämmer Angelica Bengtsson in i hyllningarna av stavhoppslegendaren.

– Han var en sann inspiration, skriver Växjöstjärnan.

Hans Lagerqvist var en av Sveriges främsta stavhoppare och tillhörde världseliten under 60- och 70-talet. På meritlistan finns även två SM-guld och en andraplats på EM inomhus.

I tisdags kom beskedet att Hans Lagerqvist har avlidit. Vid 79 års ålder somnade han in efter en tids sjukdom.

Hyllningar har strömmat in

Sedan dess har hyllningarna strömmat in från världen över – bland annat från stavhopparen Armand Duplantis.

”En fantastisk man som hade en gränslös kärlek till stavhopp. Hasse tränade mig inför min sista hoppträning inför förra årets EM. Han kommer för alltid vara en del av det mästerskapet för mig. Vila i frid”, skriver Duplantis.

Angelica Bengtsson: ”En sann legend”

Nu stämmer Angelica Bengtsson in i hyllningarna. I ett Instagram-inlägg delar stavhoppsstjärnan från Växjö med sig av sina känslor.

”En sann legend i svensk stavhopp har avlidit, Hans Hasse Lagerqvist. Det är svårt att förstå, eftersom han var i en så bra form senast jag såg honom – vinnandes en stavhoppstävling i Stockholm i januari det här året, som 79-åring med ett hopp på 2,52 meter”, skriver Angelica Bengtsson.

26-åringen skriver att Hans Lagerqvist var ”en sann inspiration” och att han kommer fortsätta leva vidare i många människors sinnen. Nedan kan du ta del av att inlägget i sin helhet:

https://www.instagram.com/p/B0YB_X_Itt5/?igshid=75hbnr0ui06i