Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Babylyckan efter tuffa cancerbehandlingen

Dagens toppnyheter – sport
Nadja Casadei hade tänkt köra den här säsongen också men har nu avbrutet elitsatsningen.
– Fasen vad kroppen är mäktig. Att den fungerar efter alla de gifter som jag pumpat i den, säger Nadja.
Nadja och Marcus.Foto: PRIVAT
Nadja tränar för att hålla i gång och inte få ont i kroppen under graviditeten.
– Det känns fortfarande lite overkligt trots att den ska komma i november, säger Nadja.
Nadja Casadei med Carolina Klüft på EM 2010.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
1 / 7

Här är förra friidrottsstjärnan Nadja Casadeis glädjebesked. 

Trots den tuffa cancerbehandlingen och att hon tackade nej till att frysa in ägg väntar hon nu barn. 

– Jag visste inte riktigt hur jag skulle säga det till Marcus så jag visade testet där det stod att jag varit gravid i ”2-3 veckor” och då utbrast han: ”två till tre barn???” Så jävla roligt.  

Sjukamparen Nadja Casadei, 36, hade tänkt satsa den här säsongen också men i slutet av juli delade hon på Instagram med sig av glädjebeskedet att hon är gravid. 

För Kvällsposten berättar hon nu om den omtumlande nyheten.

– Det var konstigt att få reda på det själv men jättehäftigt. Jag gjorde som alla andra och tog en test när mensen inte kom. Min kille var inte hemma utan han jobbade så jag hade ingen att prata med på hela dagen. Jag gick hemma och väntade.  

– Sedan visste jag inte riktigt hur jag skulle säga det till honom så jag visade testet där det stod att jag varit gravid i ”2-3 veckor” och då utbrast han: ”två till tre barn???” 

– Det var hans första kommentar. Så jäkla roligt.

Hur känns det då? 

– Det känns underbart och helt galet. Det är spännande och kul men också lite rädsla i det för att det är helt nytt och stort. Vi har aldrig varit föräldrar innan, hur kommer det att bli? 

– Jag är också van vid att prata om känslor som handlar om idrott och så känns det svårt nu när jag ska beskriva någonting annat. 

Är det en annan glädje än den i idrotten också? 

– Ja. I idrotten har du jobbat för någonting och så får du utdelning i form av känsla och resultat. Här är det, ja du har ju jobbat på det eftersom du haft sex, men det är ingen prestation. Sedan känns det fortfarande lite overkligt trots att den ska komma i november. 

– Vi har varit på båda ultraljuden och det var - wow - men när vi fick lyssna på hjärtljuden, då började jag lipa. Det var så jädra häftigt för mig. 

Tackade nej till att frysa in ägg

Det har gått sex år sedan Nadja Casadei drabbades av cancer.

Efter tuffa behandlingar friskförklarades hon men det var långt från självklart att hon skulle kunna få barn. 

– Det var lite tal om att jag kanske aldrig skulle kunna få barn och jag fick erbjudande om att frysa in ägg men tackade nej. Jag var mitt uppe i karriären och tänkte inte så långt fram. I efterhand blev jag rädd, varför tackade jag nej? Tänk om det inte skulle fungera.

– Men fasen vad kroppen är mäktig. Att den fungerar efter alla de gifter som jag pumpat i den. Jag känner mig frisk och att det är något som är rätt, sedan kan man vara frisk och det kan vara jätterätt och man kan ändå inte få barn, men i relation till cancern och att jag kanske inte skulle kunna få barn.  

Nadja Casadei kommer dock vara nära friidrotten även framöver. 

Hennes pojkvän är tiokamparen Marcus Nilsson. 

– Han kör på för fullt och är mitt uppe i sin karriär. Det ska bli skitkul att åka med och kolla på tävlingar och heja.

Marcus Nilsson på EM i Berlin 2018.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Dessutom avslöjar Nadja Casadei att hon själv har planer på att tävla igen i framtiden, om än som veteran. 

– Min elitidrottskarriär är ju...liksom slut. Jag trodde att jag skulle köra den här säsongen också men nu har det blivit så här och jag har svårt att tro att jag kan komma tillbaka till någon hög nivå. 

– Däremot kommer jag köra någon veterantävling. Jag har pratat med Agne och det växer mycket och jag tror det kan bli roliga tävlingar. Vi har även veteran-VM på hemmaplan i Göteborg om några år. Det blev jag lite pepp på, det kan vara något. 

”Som en muskel som krampar”

Nadja Casadei har vid sidan av elitsatsningen jobbat hos en av sina sponsorer de tre senaste åren men eftersom det är ett arbete där det finns risk för hot och våld får hon inte jobba där under graviditeten.  

– Nu tränar jag bara men det är så tungt. Jag är så fet! Det i sig skiter jag i men jag kan inte röra mig. Hur mycket större kan jag bli, tänker jag. 

– Jag försöker träna för att jag ska hålla i gång och för att inte bli stel och få ont i ryggen och leder. Jag mår bra av att röra mig så jag följer med min kille när han tränar.

Och när barnet sparkar inne i magen - det har förra friidrottsstjärnan en alldeles speciell beskrivning för, lite färgad av en lång idrottskarriär skulle man kunna säga. 

– Det känns lite som en muskel som krampar till lite ibland. Jag kan inte fatta att det är ett liv där inne, säger hon strålande glad.