Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bengtssons katastrofresa: ”Jag tappade det totalt”

Angelica Bengtsson på Idrottsgalan
Angelica Bengtsson kan se tillbaka på ett framgångsrikt år.Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS BILDBYRÅN
Inför Diamond League–tävlingen i Rom uppstod dock problem med Bengtssons stavar.Foto: MATTHIAS SCHRADER / AP TT NYHETSBYRÅN

Under julafton chattade den svenska stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson med Expressens läsare. 

Där berättade hon bland annat om hur hon firar jul, den brutna staven i Doha och om rädslan att flyga med sina stavar. 

”Jag tappade det totalt”, skrev hon om sommarens resa till Diamond League-tävlingen i Rom. 

Angelica Bengtsson från Växjö är tillsammans med Armand Duplantis Sveriges stora framtidshopp inom friidrotten. Duon är redan nu med i världstoppen i stavhopp på herr- och damsidan, men spås ännu större framgångar under de kommande åren som aktiva. 

Bengtsson hoppade så sent som i somras 4,80 på VM i Doha efter att spektakulärt ha brutit staven i hoppet dessförinnan. Det är också det rådande svenska utomhusrekordet.

Hon har dock hoppat ännu högre – med sina 4,81 meter innehar hon även det svenska inomhusrekordet som hon satte i februari 2019. 

”Det var katastrofalt”

Innan succén och rekordet i Doha var dock Angelica Bengtsson inblandad i ett stav-haveri – under resan till och från Rom för en Diamond League-tävling som hon vann, var det oerhörda bekymmer med hennes utrustning. 

På läsarfrågan ”är det jobbigt att flyga med alla stavar?”, svarade Bengtsson följande:

”Det är väldigt jobbigt. Som flyget till Rom i somras och därifrån var så katastrofal att jag tappade det totalt. Min stackars tränare hade det jobbigt med mig även under tävlingen. Men vi lär oss och när VM till slut kom kändes det som att vi kunde hantera det mesta och även resan gick lättare.”

Angelica Bengtsson svarade även på frågan om vad som hände med den brutna staven från Doha.

”Den lilla biten är i min bil för tillfället, men det talas om museum, även om jag funderar på att behålla just den lilla biten och ställa den jämte klarinetten hemma”, säger hon till Expressens läsare.