Foto: CARL SANDINFoto: CARL SANDIN
 Foto: CARL SANDIN
Angelica Bengtsson och Oscar Vestlund. Foto: PrivatAngelica Bengtsson och Oscar Vestlund. Foto: Privat
Angelica Bengtsson och Oscar Vestlund. Foto: Privat
Foto: JONAS LJUNGDAHLFoto: JONAS LJUNGDAHL
 Foto: JONAS LJUNGDAHL
Foto: JULIEN CROSNIERFoto: JULIEN CROSNIER
 Foto: JULIEN CROSNIER

Angelica Bengtsson om sin nya kärlek

Publicerad

I fjol lämnade hon glamouren i Paris för föräldrahemmet i småländska Väckelsång.

Flytten innebar en nystart för Angelica Bengtsson som sedan dess både flyttat till Växjö, börjat studera och blivit av med SOK-bidraget – och så har hon funnit kärleken.

– Vi är ett riktigt idrottspar, säger hon.

När Kvällsposten når stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson har hon precis hoppat i sin Volvo C30 modell 2008 för att bege sig på ett nytt hårt träningspass med nye styrketränaren Rikard Nilsson.

Om bara ett par dagar gör hon säsongspremiär i småländska Skruv där hon ställer upp i stavhopp, spjut och längdhopp. Där hoppas hon få kvitto på att den nya hårdare träningen gett betalt.

– Jag har haft lite olika upplägg genom åren och nu är det kanske mer strukturerat än tidigare. Jag har haft olika perioder under försäsongen där jag kört olika sorters styrka och det har jag väl inte haft förut. Det har också varit väldigt mycket teknikfokus, det är mer komplexa övningar, berättar Angelica och säger att hon lyft sin kroppsvikt i både rygglyft och i stöt.

– Jag sätter personliga rekord lite hela tiden nu. Det går långsamt framåt.

När det gäller hoppningen kör Angelica vidare med sin pappa.

– Han är jätteglad över styrkebiten och tycker att Rikard är jättelätt att samarbeta med.

"Har hittat kärleken"

Det är en Angelica Bengtsson i harmoni som kommer till Skruv, utanför Emmaboda. Hon har inte bara ett funktionellt team runtom sig. Hon har också träffat en ny pojkvän.

– Jag har hittat en ny kärlek. Vi träffades på ungdoms-OS i Singapore. Oscar Vestlund heter han, han vann SM i slägga i somras. Så vi är ett riktigt idrottspar, berättar Angelica.

Som på många sätt lever ett nytt liv.

För hon har inte bara en ny kille. Hon har flyttat till Växjö där hon tränar och även studerar. Bengtsson går fysikerprogrammet.

– Nu har jag ett eget liv igen, så det känns bra detta också.

Blir klasskompisarna star struck?

– Haha, nej. Jo, men visst är det någon som känner igen mig, och nog är det någon som blivit ordentligt star struck.

Jobbigt att vara med i TV

Stödet från Sveriges Olympiska Kommitté har bytts ut mot något helt annat.

– De bestämde att i år så skulle det inte ge ut något stöd till någon. De har förklarat att Rio-OS var lite för dyrt, men att vi kommer att få tillbaka stödet nästa år. Men för mig gör det inte så mycket, jag har ändå inte så stora utgifter nu när jag bor i Sverige, säger hon och tillägger:

– Jag får ju CSN-bidrag.

Men än har hon en given plats i rampljuset.

Både på och vid sidan av friidrottsarenan.

I mars var hon exempelvis med i humorprogrammet Timeout.

– Det var roligt, men det var jättejobbigt att titta på sen. Helt fruktansvärt. Jag sa saker under programmet och när jag såg det sedan på tv insåg jag att det bara var jag som skrattade åt mina skämt.

– Och jag tycker varken om mitt skratt eller röst, så nej. Det var inget bra.

"Blir förvånad"

Men i vanliga fall så är Bengtsson självsäker i offentliga sammanhang. Inför 1 maj publicerade hon ett foto på sitt Instagram-konto med en t-shirt med texten "speak up". Hon tog ställning mot mobbning.

– Jag har aldrig varit drabbad av det och har faktiskt aldrig haft det i min närhet heller. Så jag blir förvånad när jag får höra om det eller läser om det i tidningen att det fortfarande finns folk som blir mobbade.

– Precis likadant blir jag förvånad när jag ser folk i min ålder röker. För mig har det alltid varit självklart att man inte ska göra sådana saker, så jag tycker att det är viktigt att folk påminns om att det är saker man inte borde göra.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag