Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fredrik Olsson lämnar J-Södra för Halmstad

Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Foto: Daniel Malmberg/All Over Press

Superettans skyttekung Fredrik Olsson lämnar Jönköpings Södra, där han enligt uppgift bara erbjöds en ettårig förlängning.

Nu blir han Halmstads första nyförvärv i jakten på en snabb återkomst till allsvenskan.

– Det är klart att det hade varit roligt att spela i allsvenskan, men förhoppningsvis får jag göra det här också, säger Fredrik Olsson.

Han gjorde 17 mål på 28 matcher för J-Södra i superettan och var starkt bidragande till att klubben tog steget upp till allsvenskan.

Nu flyttar Fredrik Olsson vidare – och blir kvar i superettan.

Kontraktet med J-Södra har löpt ut och 30-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Halmstads BK.

Han presenterades efter lunchtid på måndagen.

– Det känns riktigt roligt att vara med på Halmstad resa. Otroligt kul att vara med och utvecklande, förhoppningvis både på plan och utanför, säger Fredrik Olsson efter att han skrivit på sitt kontrakt.

Den 30-årige anfallaren är nyss hemkommen från semester, men hade egentligen redan bestämt sig för ett klubbyte innan den.

– Jag fick ett bra intryck av klubben och både Janne (Jönsson, tränare) och Fredrik (Andersson, klubbchef) och jag gillade deras syn på allt. Så fort de kontaktade mig var det min första tanke att komma hit, säger Olsson.

"Klart det varit turbulent i J-Södra"

Fredrik Olsson spelade några allsvenska matcher med Helsingborg 2007-2008. Att han väljer bort allsvenskt spel nu förändrade inte beslutet.

– Det är klart det hade varit roligt att spela i allsvenskan, men förhoppningsvis får jag göra det här också.

Hur mycket har turbulensen i J-Södra spelat in i beslutet att lämna?

– Det är väl inget jag vill diskutera. Jag har haft två fantastiska år i Jönköping där jag har trivts väldigt bra med alla spelare och ledare. Det är klart det har varit turbulent där, det ska man inte sticka under stolen, men det är framför allt att jag vill ha en ny utmaning och den sociala biten som har gjort att jag valt detta.

Enligt uppgifter till Kvällsposten så erbjöd J-Södra bara sin skyttekung en förlängning på ett år. Olsson ville ha mer trygghet än så och skrev därför på för Halmstad.

Viktig signal för HBK

För Halmstad är det en viktig signal om en snabb återkomst till allsvenskan efter nedflyttningen i höst att förstärka med superettans skyttekung.

– Den är viktig. Framför allt att han ville hit, att stärker truppen och att vi visar att vi är handlingskraftiga, säger Jan Jönsson.

Med din erfarenhet, vad krävs för att ta steget upp i allsvenskan?

– Det är en tuff serie som du säger och alla matcher är tuffa vilka man än möter, men det känns som att man behöver ha en bra och trygg spelidé där alla drar åt samma håll. Och framför allt att alla ger allt för varandra, säger Fredrik Olsson.