Fredricsons viktkamp – för att bli bäst i världen

”Jag har vunnit många klockor men det här är den lättaste”, säger han.
Foto: JENS CHRISTIAN
Peder får många meddelanden, brev, förfrågningar och inbjudningar men efter att drabbats av utmattning efter OS i Rio har han lärt sig att inte låta det bli en stress. I dag läser han allt och blir väldigt glad – men har insett att han inte hinner svara på allt eller hoppa på alla roliga möjligheter.
Foto: JENS CHRISTIAN
Peder Fredricson har jobbat mycket med hästhållningsbiten. På resan mot toppen har han kommit fram till att ju bättre hästarna mår desto bättre presterar de. ”Det är en härlig insikt”, säger han.
Foto: JENS CHRISTIAN
Peder Fredricson planterar nya träd på Grevlundagården varje år. ”Det var inte så många träd här när vi flyttade hit men nu har jag planerat så mycket så det börjar bli fullt. Jag älskar träd, se när de växer och olika typer”
Foto: JENS CHRISTIAN
Peder hemma i huset på Grevlundagården. Här är det Lisen som sköter interiören, en gång när han kom hem var en hel vägg plötslig utslagen. ”Det är en ständig process”, konstaterar han.
Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: JENS CHRISTIAN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
1 / 7

Premium: I en handvändning knäpper Peder Fredricson upp klockan för att lägga av sig den på den grårutiga duken. 

Det är ingen exklusiv klocka, ingen av alla de dyra klockor han har vunnit på stora tävlingar, utan en enkel Casio av retromodell.

Men den har ett symbolvärde i hans strävan mot att bli bäst i världen.

Den är en del i den minutiösa jakten på kilo – eller milligram.

– Om man ska bli bäst i världen måste man förbättra och utveckla saker bättre än andra.

Här berättar stjärnryttaren om detaljerna som gör honom till världsetta, hur miljonerna efter framgångarna fördelas och hustrun Lisen Bratt Fredricsons betydelse. 

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Är det verkligen bara Ulf Kristerssons fel?

Premium: VIKTOR BARTH-KRON: Ingen kan rädda M ur rävsaxen

Så säkra är snabbtesterna på apoteken – och så här gör du

Premium: Skillnaderna • Experten: Testen du bör välja

Det händer i kroppen om du trappar ner drickandet

Premium: Professorn reder ut: Då märker du skillnad