Foto: Lotten EngbomFoto: Lotten Engbom
 Foto: Lotten Engbom
Fredricson i aktion. Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅNFredricson i aktion. Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fredricson i aktion. Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fredricson i högform – jagar sin första seger

Publicerad

En Peder Fredricson i högform fortsätter att jaga den första segern på Falsterbo horse show och förhoppningarna inför den klassiska "Falsterbo Grand Prix" är höga. 

– Vem vill inte vinna Grand Prix här, säger han. 

Peder Fredricson var bäste svensk i Falsterbo Derby under lördagen. Men en rivning i omhoppningen satte dock stopp för svenskfesten - det blev en fjärdeplats för Peder Fredricson och Carat Desire. Vann gjorde irländaren Bertram Allen. 

– Jag visste att jag hade tre irländare bakom mig och att det skulle bli en snabb omhoppning. Jag var tvungen att stå på. Man vill alltid vinna, men så här är det, säger Peder Fredricson. 

I dag, söndag, visar det sig om publiken väntat förgäves på den svenska fullträffen under Falsterbo horse show. Peder Fredricson, som vann en internationell Grand Prix under midsommarhelgen, får finna sig i att vara favorittippad i Falsterbo Grand Prix.. Han har tidigt sagt att han satsar på att vinna just den klassen, som är speciell för många av de svenska ryttarna.

– Man varit här sedan man var liten, jag har gått och samlat autografer här och jag har gjort mina första internationella starter här. Sedan finns det ingenstans som det är en sådan publik, atmosfären är fantastisk, säger Peder Fredricson.

– Vem vill inte vinna Grand Prix här?

"Chanserna dubelt så stora"

På lördagsförmiddagen hade Peder Fredricson och All In ett nedslag och två fel för tid, en runda som Fredricson själv benämner som en ”skolrunda”.

– Han hoppade bra. Han känns lite trött just nu, men ofta är det så när de kommit upp och sen kommer i gång så får de en liten svacka, säger Peder Fredricson.

Om Fredricson åker hem med en Grand Prix-seger återstår att se.

– Chanserna är i alla fall dubbelt så stora nu att den kommer till Grevlunda, säger Peder Fredricson.

Ja, för på startlinjen till Falsterbo Grand Prix står också Peder Fredricsons beridare Stephanie Holmén, som har visat att hon är ett namn att räkna med i framtiden. Hon har inte rivet en bom på hela helgen och debuterar 1,60-hoppning med chefens förra häst - Flip’s Little Sparrow, som hon tog över så sent som i juni. 

– Jag är inte det minsta förvånad över resultatet. Hon är en väldigt bra ryttare. Det är så kul att kunna ge henne den här möjligheten, säger Peder Fredricson. 

Holmén: "Det känns jättebra"

Stephanie Holmén säger själv att det känns som att hon och ”Sparven” är i toppform.

– Det känns jättebra. Jag tror att jag gjort den bästa rundan någonsin i dag. Det är ett väldigt stort förtroende jag får från både Peder och ”Sparvens” ägare, säger Stephanie Holmén. 

Flip’s Little Sparrow har gått de stora klasserna, bland annat världscuptävlingar, med Peder Fredricson på ryggen. Nu siktar Stephanie Holmén högt.

– Jag tänker nog dit också. Nu när man har en häst som man vet kan gå det, och det är nästa steg för mig som ryttare, så är det jättekul att kunna sätta de målen, säger hon.

Relaterade ämnen
Lotten Engbom

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag