Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fransson redo för OS: "Det ser riktigt bra ut"

Brottaren Jenny Fransson är redo för OS i Rio.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Brottaren Jenny Fransson gör sin tredje OS-start i Rio.

Formen är klart på uppgång efter en strulig start på säsongen.

– Det ser riktigt bra ut för Jenny. Hon har inga skador som stör, så det känns väldigt lovande, säger förbundskapten Fariborz Besarati till Helsingborgs Dagblad.

Sveriges bästa OS-gren historiskt sett är brottning, men de svenska damerna har sedan debuten på OS-programmet inte tagit någon medalj.

Det ska man försöka ändra på i sommarens OS i Rio.

Fyra brottare har kvalat in, en mer än i OS i London för fyra år sedan. Sofia Mattsson är det stora medaljhoppet, men även Johanna Mattsson, Henna Johansson och Klippans Jenny Fransson har medaljchans enligt förbundskaptenen.

– Jag är alltid optimist och mitt mål är fyra medaljer. Det är klart att det inte låter särskilt realistiskt, men alla mina tjejer har varit på pallen i VM, så det är absolut inte omöjligt. Alla har chansen, säger Fariborz Besarati till Helsingborgs Dagblad.

Den svenska OS-truppen laddar just nu upp i nordvästra Skåne med ett längre läger.

Kvitto på att formen är god

Jenny Fransson vann innan midsommar Polens GP. Ett kvitto på att formen är på gång efter en strulig vår. I början av maj gjorde Fransson även bra ifrån sig i Tysklands GP där hon pressade tidigare VM-ettan Aline Focken.

Innan OS ska hon tävla i Spaniens GP den 8-10 juli och sedan väntar ett nytt läger i Klippan, den 20 juli-3 augusti.