Foto: Bobbo Lauhage
 Foto: Bobbo Lauhage

Fransk storklubb har ögonen på Forsberg

Publicerad

Lyon letar nyförvärv när anfallsstjärnan väntas lämna. Spelaren som ska ersätta kan bli förre MFF-stjärnan Emil Forsberg, enligt franska FranceFootball.

Olympique Lyon har gått från fransk fotbolls gigant till ett tillstånd av osäkerhet. Ekonomiska bekymmer har tvingat klubben att sälja storspelare efter storspelare. Anfallsstjärnan Alexandre Lacazette väntas bli nästa export från Lyon.

Då spanar klubben in den svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg, enligt respekterade FranceFootball.

Budkrig med Liverpool?

På sajten skriver de att Lyon letar efter förstärkningar i offensiv riktning och att Forsberg har varit den bästa spelare under den första halvan av den tyska andradivisionen, Bundesliga 2. Men Lyon är inte ensamma om att visa intresse. Storklubbar som Liverpool, Inter och Valencia har ögonen på yttermittfältaren.

Kommenterar på Twitter

Så pass intresserade så att Leipzigs vd Oliver Mintzlaff gick ut via klubbens Twitterkonto för att kommentera ryktena kring Forsberg.

– Alla kan vara säkra på att vi inte är intresserade av förfrågningar och spekulationer kring Emil Forsberg. Han är ovärderlig, löd vd:ns kommentar.

Forsberg har gjort fem mål på 17 matcher och tog under andra halvan av 2015 stora steg både i klubblaget Leipzig och i det svenska landslaget.

Johan J Åkesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag