Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svaret - efter Zlatans löfte: ”Må vara kung”

Zlatan: ”Jag har redan tre statyer som väntar”
Zlatan Ibrahimovic. Foto: OLLE SPORRONG
Zlatan Ibrahimovic. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic kommer hem till Malmö för att avtäcka sin staty.

Då lovar han stadens skolbarn ledigt.

”Zlatan må vara kungen, men inte ens han är så stor att han egenhändigt kan ge alla barn ledigt från skolan”, skriver skolkommunalrådet Sara Wettergren (L) i ett sms.

Under tisdagen är det dags för avtäckningen av Zlatan Ibrahimovics staty på Stadiontorget i Malmö.

Den svenske superstjärnan kommer så klart vara på plats för evenemanget och kommer under måndagskvällen med en hälsning till stadens skolbarn.

”Malmö/Sverige Vi ses imorgon, tisdag kl 15.00 på Malmö stadion för avtäckning av statyn. Zlatan ger ledigt till alla ungdomar från Malmö skolor att delta under ceremonin!”, skriver Ibrahimovic på Twitter. 

Zlatan Ibrahimovic må vara Sveriges störste fotbollsspelare genom tiderna, men frågan är om han har mandat att bevilja ledighet för en hel stads skolungdomar.

Politikerns svar efter Zlatans utspel

Svaret verkar vara nej. Sara Wettergren (L), som är skolkommunalråd i Malmö, kände inte till 38-åringens löfte när Sydsvenskan nådde henne under kvällen.

– Va? Hahaha! Jag kan varken dementera eller bekräfta detta, men jag kan inte tänka mig att det skulle stämma, säger hon.

Wettergren fortsätter:

– Han kan inte egenmäktigt ge alla ungdomar ledigt från skolan. De som väljer att gå dit kommer få olovlig frånvaro, där gäller samma sak som skolstrejken för klimatet. Sedan kanske det inte är en frånvaro som man som förälder måste vara jättearg över när det är ett så här speciellt tillfälle.

– Det är ju en stor händelse att Zlatan själv kommer. Det finns ju värre saker att få olovlig frånvaro för. Det är ju inte det värsta som kan hända när det är just Zlatan som kommer till stan.

När SportExpressen når Wettergren skriver hon i ett sms:

”Zlatan må vara kungen, men inte ens han är så stor att han egenhändigt kan ge alla barn ledigt från skolan”.

https://twitter.com/Ibra_official/status/1181288084127666176?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1181288084127666176&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sydsvenskan.se%2F2019-10-07%2Fzlatan-alla-ungdomar-fran-malmos-skolor-far-ledigt-imorgon