Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Österlen FF bryter med Freddy Adu

Freddy Adu lämnar Österlen FF
Foto: NIKOLAS GIAKOUMIDIS / AP TT NYHETSBYRÅN

En av de mest överraskande transferaffärerna i svensk fotboll har kommit till ett abrupt slut. Österlens FF bryter nu kontraktet med den före detta supertalangen Freddy Adu, skriver Aftonbladet.

Det slog ned som en bomb i Fotbollssverige. Freddy Adu, en gång i tiden sedd som en av fotbollsvärldens största talanger, blev i oktober klar för lilla division 1-klubben Österlen FF. 

”Han har bara kunnat trixa och sånt”

Nu verkar dock den osannolika sagan ha kommit till sin ände när klubben väljer att bryta med amerikanen. Efter mindre än en månad på plats och en halvleks spel i den skånska klubben lämnar nu den 31-årige amerikanen. 

- Han har långt kvar till en fysisk status duger i division 1, säger Österlens ordförande Tom Ekström till Aftonbladet och fortsätter:

- Vi visste att han inte varit mycket i gång de senaste åren, så jag har aldrig varit säker på att han ska ta en plats i vårt lag. Han har inte haft några större framgångar i sina tidigare klubbar. Han har bara kunnat trixa och sånt, men det har inte blivit så mycket allvar i det. Tyvärr.

Kvällsposten söker Freddy Adu för en kommentar.