Mardrömsavslutning för Rosengård i CL-jakten

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ. FC Rosengård föll med 3-0 hemma mot Hoffenheim i den första av två playoffmatcher. 

Hemmalaget fick inte hål på de tyska gästerna och släppte dessutom in ett sent 3-0-mål. 

– Vi ger dem tre mål på våra egna misstag, säger Caroline Seger efter matchen.  

FC Rosengård fick inleda jakten på Champions League hemma på Malmö IP då tyska TSG 1899 Hoffenheim kom på besök. 

Men det var gästerna som kom ut piggast och med en hög press och intensitet tvingade de fram flera bolltapp av Rosengård i farliga lägen. Och det tog tid för Rosengård tills man fick kontroll på tyskorna och jämnade ut matchbilden. 

– Sättet de pressar på högt och aggressivt var det vi förväntade oss. Vi lyckades inte riktigt spela oss ur det så många gånger men när vi gör det så finns det stora ytor, säger Rosengårds tränare Renée Slegers.  

Hoffenheims ledningsmål kom inte heller av någon hög press eller snabba spelvändningar.  

Istället utnyttjade de slarv då Rosengård inte lyckats få undan bollen i eget straffområde. Först sparkade Gudrun Arnardottir hål i luften vilket gjorde att bollen studsade på Sanne Troelsgaard och damp ner framför fötterna på Tine De Caigny som kyligt placerade in 1-0 vid den vänstra stolpen efter en halvtimmes spel.

Fick inte hål på Hoffenheim

Rosengård var inte ofarliga och kom till många ”nästanlägen” i den första halvleken. 

Såväl Caroline Seger som Jelena Cankovic och Ria Öling hade avslut från distans som alla gick strax över Hoffenheims ribba och Mimmi Larsson var flera gånger på väg att tråckla sig igenom ett samlat Hoffenheimförsvar. 

Så var det även i den andra halvleken. 

Olivia Schough löpte sig fri men avslutet gick rakt på Martina Tufekovic som vaktade gästernas mål och Sanne Troelsgaard skapade sig själv ett fint skottläge men bollen täcktes ut till hörna.

Ju längre halvleken gick desto lägre föll gästerna och lät Rosengård hålla i bollen.  Därför kom 2-0 Laura Wienroithers som en käftsmäll för hemmalaget. 

Trots en slutforcering innehållandes flera hörnor och tilltrasslade situationer så kom inte utdelningen. På tilläggstid hade Stefanie Sanders en nick som gick precis över ribban och gästernas nolla förblev intakt och i sekvensen senare satte de spiken i kistan då Teagan Micha missbedömde en boll och Chantal Hagel lyfte in 3-0 från distans.  

”Ger bort tre mål”

Rosengårds tränare Renée Slegers menar att laget blev hårt straffade för sina egna misstag. 

– Det är frustrerande så klart så här snabbt efter matchen. Om jag kommer ihåg matchen rätt så skapar vi fler målchanser än vad de gör men de är mycket mer effektiva på de chanserna som de får och vi har pratat om det i internationell toppfotboll så om man släpper till chanser så finns det toppspelare som kommer att göra mål och tyvärr är det det som händer i dag, säger Slegers

Lagkapten Caroline Seger håller med sin tränare. 

– Det är ett högre tempo som vi alla vet i internationella matcher man måste ta snabbare beslut och i dag så tycker jag att vi ger dem tre mål på våra egna misstag. Det är så här det är det är små marginaler när man spelar mot bättre motstånd så det är hela tiden en erfarenhet och en lärdom, säger Seger. 

Returmötet spelas nere i Tyskland nästa onsdag. Där måste Rosengård vinna med minst fyra mål för att ta sig vidare.