Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uddamålet sänkte HBK: ”Stolt över vår prestation”

”Jag är besviken över resultatet men jag är väldigt stolt över vår prestation,” säger HBK-tränaren Magnus Haglund.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Det blev förlust för Halmstad när svenska cupen drog i gång.

IFK Norrköping blev för starka - och vann med uddamålet.

– Jag är besviken över resultatet men jag är väldigt stolt över vår prestation, säger HBK-tränaren Magnus Haglund.

Ett formstarkt Halmstad BK åkte upp till Östergötland för att påbörja årets spel i svenska cupen med en bortamatch mot IFK Norrköping.

Hallänningarna stod visserligen upp väl mot sitt allsvenska motstånd, men föll ändå. Efter 38 minuter kunde Carl Björk göra Norrköpings första mål - som betydde 1-0, och som blev cupmatchens första och sista fullträff.

– Jag är besviken över resultatet men jag är väldigt stolt över vår prestation, vi möter ett otroligt bra lag och vi ger Norrköping en rejäl fight i 94 minuter. Vi gick in och försökte spela den här matchen på vårt sätt och med vår matchbild och det tycker jag att vi nästan lyckades helt med och det är jag väldigt nöjd med, säger Magnus Haglund, till HBK:s officiella hemsida

”Vi är på god väg”

Inför söndagens cupmatch hade Halmstad ett fint facit i ryggen - med bara en förlust på elva matcher.

Vem förlusten kom mot?

Europa League-spelande FC Köpenhamn.

– Den här matchen ger ett kvitto att vi är på god väg och att vi på många plan ligger väldigt bra. Effektiviteten fanns där inte i dag och det är något vi måste träna på i fortsättningen, säger Haglund.

I nästa omgång väntar ett riktigt derby i svenska cupen, när Halmstad åker i väg några enstaka mil, för bortamatch mot rivalen Falkenbergs FF.