Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trots ekonomisk kris – försöker behålla Molins

Ekonomiskt pressade Panathinaikos vill förlänga med Guillermo Molins.Foto: INTIME SPORTS / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Panathinaikos är skyldig Guillermo Molins flera månadslöner.

Trots det kommer den ekonomiskt krisande storklubben försöka förlänga med den svenske anfallaren.

Tidigare i maj meddelade den förre Malmö FF-anfallaren Guillermo Molins, 30, att han skulle lämna grekiska Panathinaikos när kontraktet går ut i sommar.

Storklubben har haft stora ekonomiska problem och stundtals inte kunnat betala ut löner till sina spelare vilket lett till att bland andra svenskarna Marcus Berg och Niklas Hult varit i tvister med klubben.

Nyligen berättade Molins i en intervju med Fotbollskanalen att han inte fått lön sedan december.

– Vi spelare är väldigt missnöjda med det, så klart. Vi har skrivit på ett kontrakt där vi ska få en viss lön, och när man får noll kronor på flera månader är det något som inte stämmer. Vi har försökt göra det vi har kunnat. Vi strejkade en vecka måndag till lördag och spelade match på söndagen, och vann den matchen men klubben fick minuspoäng direkt efter. Det är som att vi hela tiden fått en spark i huvudet av vår egen klubb.

Kommer erbjuda kontrakt inom kort

Nya ägare är dock på väg in i Panathinaikos som på grund av sina ekonomiska problem kan bli utan licens och man får i så fall starta nästa säsong med -6 poäng. Enligt grekiska Agonasport kommer klubben i så fall också vara rejält begränsad att agera på transfermarknaden. Man kommer bara få värva en spelare, grekisk eller utländsk, äldre än 23 år i sommarfönstret och bara en grekisk spelare över 23 år i januarifönstret till exempel.

Trots att Guillermo Molins varit tydlig med att han tänker lämna klubben i sommar kommer Panathinaikos, enligt SDNA, försöka behålla den svenske anfallaren genom att erbjuda ett nytt kontrakt inom kort.

Guillermo Molins har gjort tio mål på 35 tävlingsmatcher för Panathinaikos sedan han skrev på för klubben i februari 2017.