Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tinnerholms besked om framtiden: ”Vill inte flytta”

Anton Tinnerholm.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Anton Tinnerholm.Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Anton Tinnerholm, 28, stannar i New York.

Han har skrivit på ett nytt flerårskontrakt och nobbar därmed återkomst till Europa – åtminstone just nu.

– Om någon toppklubb i Premier League hört av sig så hade det varit annorlunda men jag trivs galet bra här, säger högerbacken.

Efter tre och ett halvt år med framgångar i Malmö FF valde Anton Tinnerholm att lämna Sverige. Högerbacken vann tre SM-guld, spelade tre gruppspel i Champions League och utsågs till allsvenskans bästa försvarare efter säsongen 2017.

Då skrev han på för New York City FC där han nu varit i ett och ett halvt år. Och fler säsonger blir det.

Tinnerholm berättar för Kvällsposten att han nyss har skrivit på ett nytt flerårsavtal.

– Jag har känt från första början att jag fått en stor roll i laget och jag har utvecklats både som spelare och som människa sen jag flyttade hit så jag vill stanna och fortsätta utvecklas, säger Tinnerholm.

”Har funnits alternativ i Europa”

I skarpt läge var det givet för Tinnerholm att förlänga kontraktet och stanna i USA trots att det funnits intresse från flera europeiska klubbar det senaste halvåret.

– Det har funnits alternativ i Europa men jag värdesätter det jag har här väldigt högt. Jag vill inte flytta för sakens skull, i så fall ska det vara ett steg uppåt, säger Tinnerholm som hoppas på titlar även i MLS.

– Det känns som att vi har chans att göra något stort den här säsongen. Vi ligger bra till och det känns som vi har chans att vinna allt.

Bra läge för New York City

Anton Tinnerholms New York City FC ligger tvåa i den östra konferensen i MLS, bara en poäng bakom Philadelphia Union som dessutom har spelat två matcher mer. Det finns därför goda chanser att knipa förstaplatsen som innebär att laget får stå över den första utslagsomgången och senare ges hemmaplansfördel när det bara är enkelmöten.

– Det är en jäkla fördel att möta exempelvis Atlanta på hemmaplan än på bortaplan så vi har viktiga matcher framför oss, säger Tinnerholm.

Har du börjat fundera på vad du ska göra den dag du flyttar hem?

– Du vet hur det är i den här branschen, man kan inte förutspå någonting. Jag följer Malmö FF så gott jag kan. Det är ju verkligen spännande i allsvenskan nu men jag har ofta svårt att se matcherna på grund av tidskillnaden och våra träningar här. Men jag vet inte vad som händer i framtiden, vi kanske blir kvar här också. Alla dörrar är öppna.