Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tinnerholm hyllas efter drömmålet: ”Ett proffs”

Anton Tinnerholm.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Patrick Vieira.Foto: JOAKIM BORéN

Anton Tinnerholm gjorde ett drömmål när New York City vann hemmapremiären mot Los Angeles Galaxy.

Efter 2-1-segern hyllas han rejält av sin tränare Patrick Vieira.

– Han är en vinnare både på och utanför planen, säger Vieira till frontrowsoccer.com.

Efter tre och ett halvt år i Malmö FF lämnade Anton Tinnerholm Sverige i vintras. Högerbacken skrev på för New York City där framgångarna fortsätter.

I gårdagens hemmapremiär på Yankee Stadium ledde han sitt lag till seger.

Och svenskens 1-0-mål i den 22:a minuten var vackert.

– Jag hittade en öppen yta vid bortre stolpen och bollen studsade till mig. Jag fick en riktig bra träff via ribban och in i mål. Fantastisk känsla. Jag är inte van att göra sådana mål. Att göra det i en hemmapremiär kändes riktigt bra, säger Tinnerholm till klubbens hemsida efter segern.

https://twitter.com/NYCFC/status/973024047998099458

Tinnerholm hyllas av Vieira

David Villa utökade ledningen med sitt 2-0 mål i den första halvleken och New York City kunde ha utökat ledningen, men misslyckades.

– Det var speciellt för mig, så klart. Och fantastiskt för match för laget som tog tre poäng, det är det viktigaste. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek och kunde ha gjort fler mål. Vi inledde andra på samma sätt och borde ha gjort 3-0. Men det gjorde vi inte. I stället släppte vi in 2-1 men laget fortsatte kämpa tillsammans. För mig spelar det ingen roll om vi vinner med 3-0 eller 2-1. Det viktigaste är tre poäng, säger Tinnerholm.

Efter vinsten hyllas Tinnerholm nu av sin tränare Patrick Vieira.

– Anton är ett proffs i sättet som han tränar. Han har mycket erfarenhet. Han har spelat europeisk fotboll. Han har spelat med Malmö. Han bidrar med tävlingsinstinkt och erfarenhet till truppen. Han är väldigt kommunikativ. Han är en vinnare både på och utanför planen, säger Vieira till fronttowsoccer.com.

Tinnerholm hyllar fansen

Efter hemmadebuten i MLS valde Anton Tinnerholm att hylla New York Citys supportrar.

– Det var fantastiskt. Jag var överraskad över att det var så bra. Jag tror att det var 26000 här i dag. Fansen är viktiga och jag njöt av atmosfären.