Anton Tinnerholm. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅNAnton Tinnerholm. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Anton Tinnerholm. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Patrick Vieira. Foto: JOAKIM BORéNPatrick Vieira. Foto: JOAKIM BORéN
Patrick Vieira. Foto: JOAKIM BORéN

Tinnerholm hyllas efter drömmålet: ”Ett proffs”

Publicerad

Anton Tinnerholm gjorde ett drömmål när New York City vann hemmapremiären mot Los Angeles Galaxy.

Efter 2-1-segern hyllas han rejält av sin tränare Patrick Vieira.

– Han är en vinnare både på och utanför planen, säger Vieira till frontrowsoccer.com.

Efter tre och ett halvt år i Malmö FF lämnade Anton Tinnerholm Sverige i vintras. Högerbacken skrev på för New York City där framgångarna fortsätter.

I gårdagens hemmapremiär på Yankee Stadium ledde han sitt lag till seger.

Och svenskens 1-0-mål i den 22:a minuten var vackert.

– Jag hittade en öppen yta vid bortre stolpen och bollen studsade till mig. Jag fick en riktig bra träff via ribban och in i mål. Fantastisk känsla. Jag är inte van att göra sådana mål. Att göra det i en hemmapremiär kändes riktigt bra, säger Tinnerholm till klubbens hemsida efter segern.

https://twitter.com/NYCFC/status/973024047998099458

Tinnerholm hyllas av Vieira

David Villa utökade ledningen med sitt 2-0 mål i den första halvleken och New York City kunde ha utökat ledningen, men misslyckades.

– Det var speciellt för mig, så klart. Och fantastiskt för match för laget som tog tre poäng, det är det viktigaste. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek och kunde ha gjort fler mål. Vi inledde andra på samma sätt och borde ha gjort 3-0. Men det gjorde vi inte. I stället släppte vi in 2-1 men laget fortsatte kämpa tillsammans. För mig spelar det ingen roll om vi vinner med 3-0 eller 2-1. Det viktigaste är tre poäng, säger Tinnerholm.

Efter vinsten hyllas Tinnerholm nu av sin tränare Patrick Vieira.

– Anton är ett proffs i sättet som han tränar. Han har mycket erfarenhet. Han har spelat europeisk fotboll. Han har spelat med Malmö. Han bidrar med tävlingsinstinkt och erfarenhet till truppen. Han är väldigt kommunikativ. Han är en vinnare både på och utanför planen, säger Vieira till fronttowsoccer.com.

Tinnerholm hyllar fansen

Efter hemmadebuten i MLS valde Anton Tinnerholm att hylla New York Citys supportrar.

– Det var fantastiskt. Jag var överraskad över att det var så bra. Jag tror att det var 26000 här i dag. Fansen är viktiga och jag njöt av atmosfären.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag