Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

TFF räknar med tuff miljonsmäll

Trelleborgs FF räknar med ett stort driftsunderskott säsongen 2020.Foto: BILDBYRÅN
TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Trelleborgs FF går mot en riktig miljonsmäll.

Skåningarna räknar med att gå back mellan fem och sju miljoner på grund av coronakrisen.

– Det är ett stort underskott som kommer att göra att styrelsen har och kommer att tvingas ta beslut som vi helst hade velat undvika, säger styrelseordföranden Torbjörn Jönsson, till klubbens hemsida

Det är tuffa tider för de svenska idrottsföreningarna, med uppskjutna seriespel och tomma läktare. Tanken är visserligen att superettan och allsvenskan ska komma i gång i början på juni - men det finns tvivel kring om den prognosen går att hålla. 

Redan i mitten på mars meddelade Helsingborgs IF att klubbens framtid står på spel. På grund av coronakrisen och de uppskjutna matcherna riskerar HIF ett ekonomiskt underskott på upp emot 17 miljoner kronor

– Det innebär inte att elitlicensen är i fara. Det innebär att elitlicensen är rökt. Och att klubbens existens är i stor fara, meddelade klubbens ordförande Krister Azelius.

TFF går mot mångmiljonsmäll

Nu signalerar även Trelleborgs FF att säsongen 2020 kommer bli en tuff historia.

Baserat på dagens förutsättningar räknar skåningarna med ett underskott på mellan fem och sju miljoner kronor.

– Det är ett stort underskott som kommer att göra att styrelsen har och kommer att tvingas ta beslut som vi helst hade velat undvika. Situationen kommer att innebära förändringar i hela verksamheten och att vi i klubben nu behöver allt stöd och alla bidrag i arbetet, säger Torbjörn Jönsson, TFF:s styrelseordförande.

”Det är en svår tid”

Trelleborgs FF presenterade redan förra året röda siffror i bokslutet. Omsättningen stannade vid strax över 30 miljoner kronor och negativt resultat på 304 704 kronor.

Desto tuffare än så riskerar alltså säsongen 2020 att bli. 

– Det är en svår tid och vi drabbas alla på olika sätt. Många bär på oro för till exempel arbete och för nära och kära. Jag tillsammans med styrelsen gör allt vi kan för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för klubben under de rådande omständigheterna, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall.