Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TFF fruktar: Premiären måste flyttas till Malmö

Vångavallen är underkänd. Foto: TOMAS LEPRINCE
Här kan TFF tvingas spela allsvenska premiären mot Göteborg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
TFF:s reservarena: Swedbank i Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Trelleborgs FF känner oro inför den allsvenska hemmapremiären mot IFK Göteborg.

Just nu är det risk för att matchen måste flyttas till Malmö.

– Tyvärr saknas flera delar, säger klubbdirektören Mattias Kronvall.

Kvällsposten har tidigare skrivit om förbundets krav på TFF inför comebacken i allsvenskan.

En förutsättning för att det ska tillåtas spel på Vångavallen är, i första hand, att den nedslitna och omoderna arenan görs huligansäker.

Enligt beräkningar landar notan på uppemot sex miljoner kronor. Tillsammans med andra åtgärder kan de totala kostnaderna stiga till över 8,6 miljoner.

– Vi ska leva upp till vad Fotbollförbundet kräver, har kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) lovat vid flera tillfällen.

Nu är den stora frågan om man hinner åtgärda allt för att kunna stå emot eventuella attacker från huliganer.

Vid en nätverksträff som TFF anordnade på hotell Dannegården i Trelleborg i onsdags framkom att det inte är klart var premiären mot Göteborg den 1 april ska spelas.

Liknande situation 2011

Matchen kan flyttas till reservarenan Swedbank Stadion, precis som i april 2011 när hemmapremiären mot MFF flyttades till Malmö. Den gången godkändes inte planen av Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté.

– Vi hoppas att grabbarna skall få återvända till en arena i full utveckling. Men så här 53 dagar innan avspark saknas tyvärr flera delar, förklarade Mattias Kronvall på nätverksträffen.

När TFF sammanfattade mötet med sponsorerna blev det tydligt att farhågorna är stora för en flytt av premiären.

– Kraven för att arrangera allsvenska matcher är som vi vet hårda och fokus ligger på säkerheten. Med indikationer på en bortapublik från Göteborg på mellan 1500 och 2000 personer är förhoppningarna stora att kunna spela premiären i Trelleborg. 

– Men andra alternativ som spel i Malmö eller att spela för mindre antal åskådare är scenario som vi kan behöva stå inför om anläggningen inte blir godkänd, skriver TFF på sin nätverksida.

Biljettläget i Trelleborg

Hasse Mattisson, den tidigare MFF-spelaren som nu ingår i TFF:s organisation, förklarar intresset för allsvenska comebacken:

– Snart drar biljettförsäljningen igång till första matchen mot IFK Göteborg. Det kan bli upp emot 2000 Göteborgssupportrar till premiären den 1 april och sen har vi Skånederbyt 13 maj mot Malmö FF med än större intresse.

Fortfarande finns alltså inget klart besked om var de heta matcherna ska spelas.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!