Vångavallen är underkänd. Foto: TOMAS LEPRINCEVångavallen är underkänd. Foto: TOMAS LEPRINCE
Vångavallen är underkänd. Foto: TOMAS LEPRINCE
Här kan TFF tvingas spela allsvenska premiären mot Göteborg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNHär kan TFF tvingas spela allsvenska premiären mot Göteborg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Här kan TFF tvingas spela allsvenska premiären mot Göteborg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
TFF:s reservarena: Swedbank i Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNTFF:s reservarena: Swedbank i Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
TFF:s reservarena: Swedbank i Malmö. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

TFF fruktar: Premiären måste flyttas till Malmö

Publicerad

Trelleborgs FF känner oro inför den allsvenska hemmapremiären mot IFK Göteborg.

Just nu är det risk för att matchen måste flyttas till Malmö.

– Tyvärr saknas flera delar, säger klubbdirektören Mattias Kronvall.

Kvällsposten har tidigare skrivit om förbundets krav på TFF inför comebacken i allsvenskan.

En förutsättning för att det ska tillåtas spel på Vångavallen är, i första hand, att den nedslitna och omoderna arenan görs huligansäker.

Enligt beräkningar landar notan på uppemot sex miljoner kronor. Tillsammans med andra åtgärder kan de totala kostnaderna stiga till över 8,6 miljoner.

– Vi ska leva upp till vad Fotbollförbundet kräver, har kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) lovat vid flera tillfällen.

Nu är den stora frågan om man hinner åtgärda allt för att kunna stå emot eventuella attacker från huliganer.

Vid en nätverksträff som TFF anordnade på hotell Dannegården i Trelleborg i onsdags framkom att det inte är klart var premiären mot Göteborg den 1 april ska spelas.

Liknande situation 2011

Matchen kan flyttas till reservarenan Swedbank Stadion, precis som i april 2011 när hemmapremiären mot MFF flyttades till Malmö. Den gången godkändes inte planen av Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté.

– Vi hoppas att grabbarna skall få återvända till en arena i full utveckling. Men så här 53 dagar innan avspark saknas tyvärr flera delar, förklarade Mattias Kronvall på nätverksträffen.

När TFF sammanfattade mötet med sponsorerna blev det tydligt att farhågorna är stora för en flytt av premiären.

– Kraven för att arrangera allsvenska matcher är som vi vet hårda och fokus ligger på säkerheten. Med indikationer på en bortapublik från Göteborg på mellan 1500 och 2000 personer är förhoppningarna stora att kunna spela premiären i Trelleborg. 

– Men andra alternativ som spel i Malmö eller att spela för mindre antal åskådare är scenario som vi kan behöva stå inför om anläggningen inte blir godkänd, skriver TFF på sin nätverksida.

Biljettläget i Trelleborg

Hasse Mattisson, den tidigare MFF-spelaren som nu ingår i TFF:s organisation, förklarar intresset för allsvenska comebacken:

– Snart drar biljettförsäljningen igång till första matchen mot IFK Göteborg. Det kan bli upp emot 2000 Göteborgssupportrar till premiären den 1 april och sen har vi Skånederbyt 13 maj mot Malmö FF med än större intresse.

Fortfarande finns alltså inget klart besked om var de heta matcherna ska spelas.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag