Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tacklade polis: ”Det uppstod ett tumult”

Tumult efter FC Köpenhamns 2-1-mål.Foto: Dplay
Michael Santos gjorde FC Köpenhamns första mål i matchen. Här firar han det tillsammans med 2-1-skytten Pep Biel.Foto: ROBERT PERRY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Polismannen försökte stoppa FC Köpenhamns Pep Biel från att fira med supportrarna.

Då tacklades han omkull av Michael Santos – som nu riskerar att bli indragen i en rättsprocess, uppger Glasgow Times.

Med bara några minuter kvar av matchen gjorde Pep Biel det 2-1-mål som sänkte Celtic och tog FC Köpenhamn vidare till åttondelsfinal i Europa League.

I vild glädje sprang han ut mot bortaklacken för att fira tillsammans med överlyckliga supportrar. Skotsk polis försökte stoppa Biel från att ta sig upp på läktaren och knuffade undan honom.

På tv-bilderna från matchen syns hur en av konstaplarna då får en tackling av Biels lagkamrat Michael Santos och därför faller till marken.

Nu riskerar Santos, och en medresande FCK-vakt som också var inblandad i tumultet, att straffas av skotsk polis.

En polistalesperson säger till Glasgow Times att en 26-åring och en 42-åring misstänks för våld mot tjänsteman på Celtic Park under torsdagskvällen.

Fick följa med tillbaka till Danmark

FC Köpenhamns presschef Jes Mortensen säger till danska Ekstrabladet:

– Alla kunde se att det uppstod tumult efter Pep Biels mål. Pulsen var hög men efter matchen la sig känslorna och alla inblandade fick prata med polisen. Både spelaren och vakten var med på flyget hem från Glasgow. Jag är inte jurist så nu får vi vänta och se vad som händer.

Tumultet i slutet av match var ett av de stora samtalsämnena efter avancemanget.

– Självklart ska man inte hoppa upp på läktaren men man vill gärna vara nära fansen och fira, säger FC Köpenhamns lagkapten Zeca till Ekstrabladet.

Mittfältaren Rasmus Falk: 

– Jag tycker att det måste finnas en större förståelse. Vi ville bara fira med våra anhängare. Vi höll på att göra något riktigt stort, då måste man ha fingertoppskänsla och förstå att det är känslor.