Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svensken sågas stenhårt: ”Inte råd med lyxspelare”

Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: © BILDBYRÅN

Tobias Sana lämnade Malmö FF för danska AGF.

Han har gjort tre mål på åtta startmatcher den här säsongen men inför fredagens möte med Bröndby sågas han rejält.

– Hans attityd sticker ut och man lägger märke till en spelare som slår ut med armarna och inte tar hemjobbet, säger den tidigare landslagsspelaren Stig Töfting som nu är expert hos Ekstrabladet.

Han slog igenom i IFK Göteborg, lyckades aldrig fullt ut i Ajax och återvände till Sverige för att få fart på karriären i Malmö FF.

Han skrev på ett fyraårskontrakt men succén uteblev och efter två och ett halvt år flyttade Sana vidare till danska AGF.

Där har det gått bättre.

Säsongen 2017/2018 startade Sana 31 matcher, gjorde åtta mål och utsågs till årets spelare i klubben. På de 15 omgångar som spelats den här säsongen har Sana deltagit i tolv och gjort tre mål.

Sana sågas av Töfting

Men det är inte alla som imponeras av svensken. På fredag möts ligaåttan Bröndby och liganian AGF. I en intervju inför den matchen pekar Stig Töfting ut ett par av AGF:s problem.

Tobias Sana anses vara ett av dem.

– På sina första åtta matcher hade de sex oavgjorda, två vinster och en målskillnad på 7-3. Därefter har de släppt in mål och inte lyckats behålla sina ledningar så de kanske behöver fokusera lite mer på defensiven igen.

– De har i alla fall inte råd med en lyxspelare i motgång, säger Töfting och syftar på Sana.

Kritiserar Sanas inställning

Töfting jobbar i dag som fotbollsexpert för Ekstrabladet. Under sin karriär som spelare gjorde han 41 landskamper för Danmark och spelade flera säsonger för just AGF.

Han är starkt kritisk till Tobias Sanas inställning.

– Han måste lära sig att det krävs hårt arbete för att spela i AGF. Du ser ingen spelare i FCM, FCK eller Bröndby som går upp i offensiven men inte jobbar hem. Det är ju inte amerikansk fotboll där du kan komma in, ta hand om någon fast situation och sen sola dig på bänken där emellan, säger Töfting till Eksatrabladet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!