Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenske landslagsbacken jagas av kaosklubben i PL

Foto: JOHN CLIFTON / ACTION IMAGES BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Pontus Jansson drar återigen till sig Premier League-intresse.

Enligt engelska uppgifter är kaosklubben West Ham intresserat av att värva landslagsbacken i sommar.

Den förre Malmö FF-backen Pontus Jansson blev snabbt en nyckelspelare i Championship-laget Leeds efter flytten till England.

Mittbacken, som fick bära lagkaptensbindeln när Sverige förlorade mot Rumänien i den senaste träningslandskampen, har i omgångar kopplats samman med flera större klubbar i Premier League.

Så sent som i april förra året uppgavs Southampton vara redo att betala över 100 miljoner kronor för Janssons namnteckning. I samband med det kunde Kvällsposten även berätta om intresse från såväl Chelsea, Tottenham och Liverpool. 

Pontus Jansson blev dock kvar i Leeds som efter en stark start på säsongen dalat rejält i tabellen efter en längre period med svaga resultat och befinner sig numera på nedre halvan av tabellen (13:e plats).

För Leeds ser drömmen om en återkomst i Premier League just nu avlägsen ut den här säsongen, men Pontus Jansson kan ändå hamna där.

Sportjournalisten Ed Aarons på The Guardian skriver på Twitter att West Ham är intresserat av att värva Jansson i sommar.

https://twitter.com/ed_aarons/status/983752593477373953

Planinvasion under förlusten

I dagsläget har London-laget sex poäng ner till nedflyttningsplatserna i Premier League efter en jobbig säsong och kan se sig om efter förstärkningar som kan hjälpa laget.

I november sparkades tränaren Slaven Bilic och ersattes av den förre Manchester United-tränaren David Moyes. I februari fick även transferdirektören Tony Henry sparken efter olämpliga uttalanden om afrikanska spelare. Problemen kulminerade under 0–3-förlusten hemma mot Burnley i mars när flera supportrar tog sig in på planen för att visa sitt missnöje med resultaten och klubbledningen.

Jansson skadad och utbytt

I tisdagkvällens Leeds-match mot Preston skadade sig Pontus Jansson och tvingades till ett byte. Det skriver Fotbollskanalen.

Enligt sajten är det ännu oklart hur allvarlig skadan är.