Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret på kritiken: ”Måste utvecklas”

Höjdpunkter: Kalmar FF kvar i allsvenskan 2020
Magnus Pehrsson i bråk med supportrarna. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
KFF efter vinst. Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nanne Bergstrand tillbaka som tränare i KFF. Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Henrik Andersson som jobbar med marknad och kommunikation i Kalmar FF säger sitt om stämningen i klubben i Kalmar FF-podden. 

KFF har varit i blåsväder men verkar se bortom det som hänt under hösten. 

– Man är van vid att det är mycket rykten. Det är mycket kritik mot föreningen dagligen. Vi lever i en sån värld att man måste kunna ta det. Många gånger är det bra, det får oss att växa, säger han. 

Den tidigare tränaren Magnus Pehrsson avgick i slutet av oktober efter en turbulent höst. Han håller inte med Henrik Andersson om att dialogen med supportarna skett på ett bra sätt. Pehrsson har uttalat sig kritiskt mot klubbens ledning. Han säger att kommunikationen inom klubben är bristfällig och att det påverkar hur supportrarna bemöts. 

Efter en förlust i oktober vägrar några supportrar lämna arenan och hotar med att storma om de inte får prata med honom. Efteråt berättar den före detta tränaren att han kände sig tvungen att gå ut på planen eftersom ingen i klubben visade ledarskap och tog tag i situationen.  

– Då svarar jag att det inte är någon bra idé. Jag har varit i liknande situationer innan. Vi hade någon situation under sommaren när de ville prata efter en förlust på bortaplan där jag valde att inte gå ut för att kunna ta hand om laget. Det är ingen idé när det är så mycket frustration. Jag bjöd i stället in dem för en diskussion några dagar senare. Det kom ett 15-tal och vi pratade fotboll och var vi var. Det är ett bättre sätt att göra det på, säger Magnus Pehrsson till FPS Podcast

Inte överens

Meningarna går isär inom KFF men Henrik Andersson ser positivt på arbetet trots en dålig säsong. 

– 2019 har varit ett jobbigt år för alla KFF:are, man mår som resultaten blir. Men vi som jobbar har varit duktiga på att elda i gång varandra. Vi har aldrig haft några onda tankar om att något inte ska gå. Det hände något i höstas. Vi gjorde saker tillsammans med supportrarna. 

Han är positiv till hur kommunikationen mellan klubben och supportrarna fungerar. Något som Magnus Pehrsson å andra sidan har kritiserat efter bråket med suportrarna.  

– Det är fantastiskt att vi har den dialogen som vi har med våra supportrar. Vi måste höra deras information för att kunna utvecklas. Detsamma gäller med andra inom föreningen, vi behöver höra det. 

Nu är Nanne Bergstrand tillbaka som tränare i KFF. Han tog klubben till sitt första SM guld 2008. 

– Jag tror det är helt rätt för KFF och jag är jätteglad att han är tillbaka. Det är en duktig, bra och kompetent tränare, avslutar han.