Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supermålet sänkte Halmstad i cupen

GAIS firar med de tillresta supportrarna.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
GAIS slog HBK med 2-0 på söndagen.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Ett riktigt supermål av Daniel Sterner räckte för att sänka Halmstad BK. 

Det blev premiärvinst för Gais i svenska cupen.

– Det vågar jag påstå är ett klassiskt mål som Gais-supportrarna kommer komma ihåg länge, konstaterade C More-kommentatorn Mats Lilja.

Gais gjorde något så unikt som att spela inför en högljudd bortaklack, när det vankades cuppremiär mot allsvenska Halmstas BK.

Å andra sidan spelades bataljen på lilla Skedalaheds IP där insynen är god – rent formellt spelades alltså matchen utan någon som helst publik.

Och kanske var det publikstödet som lyfte Gais – för det blev vinst med 2–0. 

Stor segerorganisatör blev Daniel Sterner, som i den första halvleken drog till med sitt troligtvis snyggaste mål någonsin. 

”Titta på det målet!”

Ett inlägg från höger landade hos HBK-kaptenen Andreas Johansson, som inte riktigt fick undan bollen. I nästa läge stod Daniel Sterner påpassligt och sköt bollen i nät genom en perfekt och riktigt rejäl cykelspark.

– Titta på det målet! Titta på det målet från Sterner! dundrade C More-kommentatorn Mats Lilja.

– Jösses vilken fullträff!

Under fjolåret fick Gais länge kriga för sin överlevnad i superettan. Men årets fotbollssäsong har alltså börjat klart bättre.

I den andra halvleken utökade Johan Andersson ledningen till 2–0. Framspelad av ingen mindre än just Daniel Sterner.

Segern innebär att Gais leder sin grupp. Tidigare under söndagen bortaslog nämligen Västerås den allsvenska jätten Malmö FF med 2–1.