Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Haynes: ”Vår plan är inte att ha fyra målvakter”

Trelleborgs FF har just nu fyra målvakter - inte helt optimalt, enligt huvudtränaren Kristian Haynes. Foto: BILDBYRÅN

Fyra målvakter på kontrakt. 

Lite väl mycket för en klubb i superettan - och Trelleborgs tränare Kristian Haynes gör ingen hemlighet av att någon helst bör lämna. 

– Det pågår dialoger, säger han. 

Mycket har hänt i Trelleborgs FF sedan fjolårets tunga säsong superettan - där skåningarna säkrade en plats utanför det negativa kvalet först vid den allra sista omgången. 

Inte minst har TFF plockat in målvakten Hampus Nilsson från Falkenberg, ett nyförvärv som innebär att klubben sitter på fyra målvakter.

Fjolårsettan Andreas Larsen, fjolårstvåan Philip Mårtensson, talangen Merlin Nuhanovic och nyförvärvet Hampus Nilsson.

Säsongen sparkar i gång för Trelleborg den femte april - och innan dess vill huvudtränaren Kristian Haynes att det finns något färre målvakter i föreningen.

– Alltså, vi har ju inte gått in med någon plan om att vi ska ha fyra målvakter, så är det. Det pågår dialoger, det kan jag väl säga, berättar Kristian Haynes. 

Fönstret ännu öppet

Även utanför det egna straffområdet har TFF varit aktiva på nyförvärvsfronten. Mohammed-Ali Dhaini, Måns Söderqvist, Herman Hallberg, Fredrik Liverstam och Fritiof Björkén har alla skrivit kontrakt med Trelleborg för den kommande säsongen. 

Och Kristian Haynes stänger inte dörren för att plocka in ytterligare någon spelare. 

– Vi har inget direkt på ingång nu. Men det går aldrig att säga att det är helt stängt. Vi har inte uttalat att truppen är spikad och det kan hända saker fortfarande. Det är en öppen fråga, säger han.

Finns det någon del av startelvan där du ser att det kan finnas behov av att stärka upp ännu mer? 

– Ja, det är möjligt. Det är kopplat till balansen och hur många vi är, den är inte helt hundra ännu. Vi har ju fyra målvakter, som kanske tar upp en annan positionering för oss, så skulle man ju kunna tänka. Vi är lite beroende av vad som händer med de andra för att få möjlighet till annat.

Kan man säga att en måste ut för att en annan ska in? 

– Ja, så kan man säga.