Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

van den Hurk: ”Jag tror det kan bli svårt”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF hade chansen att närma sig direktplatsen till allsvenskan – men tog den inte.

Nu behöver de hämta in fem poäng på fyra matcher för att ta sig direkt upp.

– Jag tror det kan bli svårt nu, säger Anthony van den Hurk.

Den senaste omgången i superettan bjöd först på en liten skräll när Sundsvall kryssade mot bottenlagen Brage. Det gav Helsingborgs IF ett gyllene läge att sätta press på toppkonkurrenten om de vann tisdagens match mot Gais. 

Men en chocköppning av göteborgarna, som gjorde matchens enda mål efter fyra minuter, förstörde den planen.

– Det är en stor besvikelse så klart, jag förväntade mig mer från matchen. Jag är väldigt besviken på mig själv, jag behöver tillföra mer i en sådan här match, säger lagkapten Anthony van den Hurk.

I stället för att vara två poäng bakom i tabellen har nu HIF fem poäng upp till direktplatsen till allsvenskan.

”Viktigt att vi inte blir galna”

– Jag tror det kan bli svårt nu. Vi är fortfarande trea och det är fortfarande en möjlighet att gå upp, säger van den Hurk.

Samtidigt som HIF tappade mark framåt närmade sig lagen bakåt. Visst Landskrona Bois förlorade, men Trelleborgs FF vann och är nu bara en poäng bakom.

– Hela säsongen har vi kollat både upp och ner i tabellen. Vi har inte varit i en position som Värnamo, de är nästan redan segrare av serien. Vi klättrade uppåt efter ungefär tio matcher och har behövt kolla både uppåt och neråt för det har varit jämnt hela tiden. Vi måste fortfarande göra det men vinna våra matcher och fokusera på det, säger van den Hurk.

Vad blir viktigt för er i de sista matcherna?

– Att vi håller ihop. Det kommer bli stor press och det viktiga är att vi inte blir galna och göra dumma grejer. Vi måste fokusera på nästa match, för det är allt som finns för tillfället.

SE FLER FOTBOLLSNYHETER: Åskådare stormar planen - springer mot Messi.