Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägrade sitta på bänken – nu stängs spelaren av

Peter Swärdh och Felix Hörberg.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Felix Hörberg petades inför bortamatchen mot Jönköpings Södra.

När bussen sedan skulle åka var TFF-spelaren försvunnen.

Straffet? En veckas avstängning. 

Nu kan Hörberg vara på väg bort från klubben.

Ryktena om Trelleborgs FF:s 20-årige mittfältare Felix Hörberg har cirkulerat i ett par veckors tid.

Nu bekräftar klubben för Trelleborgs Allehanda att stjärnan har stängs av på grund av disciplinära skäl.

Anledningen är att Felix Hörberg vägrade spela bortamatchen mot Jönköpings Södra den 23 juni. När spelaren kom till matchsamlingen och fick beskedet att han var placerad på bänken, tog han sitt pick och pack och gick hem igen. När bussen sedan skulle åka mot Småland var han försvunnen.

Varit sjukskriven

Tre veckor efter incidenten har Felix Hörberg fortfarande inte tränat med klubben. Efter matchen mot J-Södra gick TFF på ett veckas långt sommaruppehåll, men när laget återsamlades den 2 juli sjukanmälde sig 20-åringen.

Felix Hörberg har sedan dess varit sjukskriven i två veckor på grund av feber och förkylning. Därför har TFF avvaktat med att kommunicera ut nyheten om klubben valt att stänga av mittfältaren en vecka.

– Felix har varit sjuk och vi har inte hunnit träffa honom förrän den här veckan och därför har vi inte kunnat kommentera händelsen, vi ville träffa honom först, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall till Trelleborgs Allehanda.

Straffet: Får träna för sig själv i en vecka

Klubben har bestämt att Felix Hörberg ska träna för sig själv under sin avstängning, som träder i kraft under veckan.

– Vi har en händelse inför matchen mot Jönköping och utifrån det har det blivit disciplinära åtgärder. Han kommer att få träna individuellt nästa vecka så att vi håller i gång hans fysiska status, säger Mattias Kronvall till tidningen.

Transferfönstret öppnar på onsdag, den 17 juli, för svenska klubbar. 

När Kvällsposten får tag i TFF-managern Peter Swärdh är han fåordig kring hela situationen, men medger att det kan bli aktuellt med en övergång bort från klubben för Felix Hörberg.

– Jag kan inte utesluta någonting i nuläget, men just nu är han vår spelare, säger Peter Swärdh till Kvällsposten.

Felix Hörberg.Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Ska ha möte under måndagen

Kan det här påverka framtida laguttagningar även efter avstängningen?

– Just nu är ett beslut taget om att Felix ska köra individuell träning den här veckan. Det är det enda vi förhåller oss till i nuläget.

Peter Swärdh har fortfarande inte träffat Felix Hörberg sedan spelaren följa med till bortamatchen mot Jönköpings Södra. På måndagseftermiddagen väntas parterna träffas för ett möte.

– Han kommer in och tränar så då kommer vi nog snackas vid, ja, säger Peter Swärdh.

Felix Hörberg fick sitt stora genombrott i allsvenskan i fjol. Det gjorde att bland andra AIK visade intresse för mittfältaren efter säsongen. Det här året har det gått desto tyngre för Hörberg.

Kvällsposten har sökt Felix Hörberg utan framgång. Även Trelleborgs klubbdirektör Mattias Kronvall har gjort sig oanträffbar.