Tunga smällen: Tappar poäng mot bottenlaget

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Kalldusch för IFK Värnamo. 

Mot tabelljumbon Vasalund blev det bara 1-1. 

– De spelar tajt och släpper inte till mycket, säger Oscar Johansson i Discovery Plus. 

IFK Värnamo har gått starkt senaste tiden. På åtta matcher har det blivit sex segrar och endast en förlust. Förra veckan tog smålänningarna en 3-2-seger mot Trelleborg efter en rysarmatch. 

Under måndagen var det dags att ta sig an Vasalund på Skytteholms IP i Solna, Stockholm –och det började trögt. Första halvleken blev en chansfattig sådan och slutade mållöst. 

Men i den andra halvleken small det till ordentligt. Vasalund, som är tabelljumbo, chockade bortalaget och tog ledningen i den 57:e matchminuten genom Nikola Vasic. 

Besvikelsen: ”Borde ha gjort 1-0”

Värnamo skruvade därefter upp tempot och behövde inte vänta särskilt länge för ett kvitteringsmål. I den 67:e matchminuten satte Christian Moses 1-1 – hans fjärde fullträff den här säsongen. 

IFK Värnamo forcerade sedan för ett ledningsmål men Vasalund höll undan och matchen slutade 1-1. Resultatet innebar att bortalaget leder fortsatt superettan med 47 poäng, fyra poäng ner till Gif Sundsvall, som har en match mindre spelad.

– Det är bra fotboll från båda lagen, men jag tycker att vi står upp bra, säger lagkapten Charbel Georges. 

Värnamos Oscar Johansson var rejält besviken efter matchen och menade att de inte riktigt fick igång spelet. 

– Vi skapar några chanser där vi borde ha gjort 1-0 och då blir det en annan matchbild. Men de spelar tajt och släpper inte till mycket. De gör det svårt för oss, säger Johansson i Discovery Plus.