Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trots drömstarten – fick bara oavgjort

Fredrik Lundgren, Öster.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Del 1 i kvalet mellan Landskrona Bois och Öster slutade 1-1.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Landskrona Bois fick bästa möjliga start i kvalet till superettan.

Men trots ett spelövertag lyckades inte division 1-laget vinna.

– De har väl lite fler skott på mål vad vi har – men jag gör inga riktigt avancerade räddningar, säger Robin Malmkvist, målvakt i Öster.

Linus Olsson slog till bara nio minuter in i matchen – och gav därmed sitt Landskrona Bois en drömstart. 

Matchen var den första av två i det som har en plats i superettan i potten. Öster svarade för att rädda en kvalplats i sista omgången av årets superetta och Landskrona Bois kvalar från division 1. 

Men det dröjde inte lång tid innan Öster studsade tillbaka. Dragan Kapcevic – som stod för två mål i den sista matchen i superettan – kvitterade när 13 minuter var spelat. 

Jämnt inför returen

Och trots ett tydligt övertag i antal skott för Landskrona blev det också slutresultatet.

Enligt statistik från Svensk Fotboll hade division 1-laget tio avslut och bortalaget ett. 

– De har väl lite fler skott på mål vad vi har. Men jag gör inga riktigt avancerade räddningar, säger målvakten Robin Malmkvist i Öster.

– Samtidigt har vi ett läge och är effektiva. Det gäller att när man väl får läget, att man är klinisk.

”Vunnit en kvalplats” 

Det oavgjorda resultatet innebär att det laget som vinner när Öster tar emot Landskrona Bois i Växjö till helgen spelar i superettan nästa säsong. 

Robin Malmkvist vill inte sia om returmötet – och ser heller inte att sitt Öster har en fördel.

– Vi har legat under strecket under stora delar av säsongen. På slutet har vi vunnit en del, framför allt hemma. Så vi ser det som att vi vunnit en kvalplats. Sen fattar jag också att vi kommer från en högre serie. Det är väl det synsättet vi har, säger han.

– Det kommer bli en jäkla kamp. Det är svårt att säga, de har många bra spelare. Jag hoppas vi kan hålla ihop laget och skapa en del. Hoppas vi går vinnande ur det. 

Nöjd med oavgjort

Trots att Landskrona Bois hade ett spelövertag är tränare Billy Magnusson nöjd med 1-1. 

– Ja, ja. Vi vet om att tiden talar för oss. Orkesmässigt vet vi att vi kommer i alla fall att ha ett väldigt fräscht lag på söndag och vi vet att vi har allt att vinna i den matchen och nu är vi ett steg närmre. Det gäller bara att göra ett mål på Myresjöhus så har vi momentum igen, säger han till Helsingborgs Dagblad.