Trelleborg tog livsviktig seger: ”Ger inte upp”

Trelleborgs FF vann mot Dalkurd. Bilden är från den 6 maj förra året.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Fatawu Safiu blev hjälte mot Dalkurd.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Trelleborg har varit hårt pressade i botten av superettan.

Men med två raka segrar har skåningarna till sist lyft i tabellen.

– Det är nog första gången jag gör mål med huvudet, sa matchhjälten Fatawu Safiu efter lördagens 1-0-vinst mot Dalkurd, till Dplay.

Säsongen har inte blivit som den var tänkt för Trelleborgs FF. Skåningarna har radat upp förluster och varit fast i botten av den jämna tabellen. 

Men kanske har vindarna vänt. 

På lördagseftermiddagen vann TFF den viktiga sexpoängsmatchen borta mot Dalkurd med 1-0. Stor matchhjälte blev anfallaren Fatawu Safiu – som satte matchens enda mål på tilläggstid. 

– Vi spelade bra och vi spelade kompakt. Vi förlitade oss på våra omställningar, sa målskytten till Dplay efter matchen. 

Jämn kamp i botten

Segern är TFF:s andra i rad och innebär att skåningarna lyckats pricka höstens första formtopp vid helt rätt tillfälle.

Med två omgångar kvar lyfter Trelleborg nämligen till en niondeplats i tabellen. 

– Vi måste fokusera och jobba extra hårt för att ta poäng. Vi kommer fortsätta slåss och vi ger inte upp, sade Fatawu Safiu till Dplay.

Än kan Trelleborg däremot inte andas ut. Dalkurd och Örgryte på de båda kvalplatserna är ”bara” tre poäng bakom TFF. Göteborgarna har dessutom en match mindre spelad.

Lägg därtill att bottenrivalen Norrby vann med 6-0 mot Umeå. Det är minst sagt upplagt för kvalkamp hela vägen till slutet i superettan.